(VIDEO) DA BEOGRAD POSTANE MODERNA PRESTONICA KAO U DOBA DESPOTA STEFANA: Goran Vesić prezentovao velelepnu sliku u Skupštini grada Beograda

Autor: Republika

Vesti

25.09.2020

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici grada Beograda ne zaboravljaju slavnu prošlost srpske prestonice.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Goran Vesić u Skupštini grada Beograd

Gradski menadžer Goran Vesić je ponosno predstavio medijima sliku "Despot Stefan pod bedemima Beograda", koja podseća na slavnog vladara koji je premestio prestonicu Srbije iz Kruševca u naselje koje je kroz mnogo vekova opstalo uprkos bezbroj udara raznih vojski koje su protutnjale kroz ove prostore:

- Salu za sednice Skupštine grada Beograda od sada krasi prelepa slika ”Despot Stefan pod bedemima Beograda”, delo našeg slikara Nebojše Đuranovića. Siguran sam da će odbornici Grada Beograda pod ovom slikom donositi najbolje odluke za naš grad, kao što je to radio i despot Stefan Lazarević stvarajući od Beograda u svoje vreme, modernu evropsku prestonicu - napisao je vesić uz prilog iz emisije "Beogradska hronika" na RTS-u.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading