Vesić: Iznajmljivanje minibuseva da bude najviše na 2 godine

Autor: Republika

Vesti

18.09.2020

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonacelnika Beograda Goran Vesić reagovao je danas, povodom pisanja pojedinih medija o ugovoru GSP "Beograda" o iznajmljivanju školskih minibuseva na period od pet godina, i zatražio od preduzeća da se ugovor, potpisan na pet godina, skrati na najviše dve godine, a najkasnije do kupovine novih vozila.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vesić

Vesić je podsetio da je Grad Beograd budžetom za ovu godinu planirao da obezbedi novac za nabavku novih školskih minibuseva, s obzirom da je prevoz dece sa opština prebačen na Grad, ali se, zbog smanjenih prihoda u budžetu, što je posledica epidemije kovida 19, odustalo od te kupovine.

"Zato je Grad dozvolio GSP-u da iznajmi školske minibuseve do kupovine novih. Taj period sigurno ne može da bude pet godina", rekao je Vesić, a saopštila Gradska uprava.

Vesić je rekao da će Grad budžetom za narednu godinu obezbediti sredstva za kupovinu novih školskih minibus vozila, pa će tako prestati potreba za njihovim iznajmljivanjem.

"Zato sam danas zatražio od GSP da se ugovor o iznajmljivanju minibuseva, koji je potpisan na period od pet godina, aneksira na period koji nije duži od dve godine, a najkasnije do kupovine novih vozila", naveo je Vesić.

Pojedini mediji preneli su danas da će GSP "Beograd" platiti ukupno 7,4 miliona evra za najam 47 školskih minibuseva, na period od pet godina, iako bi, navode, "za taj novac mogli da kupe duplo više novih vozila".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading