ĐILAS DOVEO BEOGRADSKU OPŠTINU NA RUB SIROMAŠTVA! Evo gde se u prestonici i danas najteže živi

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.09.2020

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U celom Beogradu najteža finansijska situacija je u opštini Stari grad koja već dva meseca pozajmljuje novac za plate jer je potrošen za neke druge projekte, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da bez pomoći Grada ova opština ne bi bila u stanju da isplati plate do kraja godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

- To je još jedan dokaz kako Dragan Ðilas vidi javne finansije. Kao što je ostavio u Gradu 1,2 miliona evra duga, tako je i ovu opštinu doveo na ivicu bankrota. Zato će Grad Beograd pomoći opštini Stari grad da do kraja godine isplati plate i da ima novac za neophodno funkcionisanje kako bi od sledeće godine mogla da radi sve planirane projekte - rekao je Vesić.

On je danas posetio opštinu Stari grad i sa novim rukovodstvom razgovarao o projektima koji će biti realizovani, a kako je rekao, u poslednje četiri godine u toj opštini je skoro 200 miliona dinara, što je petina njenog budžeta, dato na različite agencije.


- Toliko para je otišlo na razne agencije i plate ljudi koji su angažovani sa strane umesto na plate zaposlenih u opštini i projekte važne za građane Starog grada - rekao je Vesić.

Naveo je da mu je drago što je opština Stari grad, pod novim rukovodstvom, počeo da sarađuje sa Gradom Beogradom jer je, dodao je, nemoguće razvijati tu opštinu bez Grada, kao što je nemoguće Beograd razvijati bez Republike.

- Stari grad je suviše važna opština, koja ima projekte od gradskog i republičkog značaja, da bi mogla samostalno da se razvija i vodi sopstvenu politiku koja nije jednaka politici Grada - rekao je Vesić i dodao da su, prilikom posete, definisali sve projekte koji će biti rađeni na Starom gradu u narednom periodu.
RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

Među njima su, naveo je, Linijski park, deo metroa koji će delom prolaziti ispod Starog grada, početak izgradnje dve podzemne garaže u Fruškogorskoj i Vlajkovićevoj ulici tokom ove godine, kao i rekonstrukcija Bajlonijeve pijace sa izgradnjom podzemne garaže ispod nje što će, dodao je, biti rađeno u narednim godinama.


Takođe, dodao je da će se raditi rekonstrukcija Trga Nikole Pašića sa rekonstrukcijom Bezistana, pretvaranje Čumićevog sokačeta u zonu za umetnike, rekonstrukcija ulica, kao i izgradnja urbanih džepova.

Istakao je da mu je drago što je novo rukovodstvo opštine Stari grad spremno na saradnju i dodao da će se nastaviti sa projektima u toj opštini.

"Siguran sam da ćemo svi zajedno, uključujući građane u odlučivanje, napraviti od Starog grada bolje mesto za život, a to je suština svake politike", dodao je Vesić.

Novi predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović je rekao da je današnjim sastankom pokazan novi način rada koji žele da uvedu u tu opštinu, a koji će pre svega podrazumevati uspostavljanje saradnje sa gradskim i republičkim nivom vlasti, u interesu građana.

- Prioritet u ovim prvim nedeljema nove opštinske vlasti je pre svega finansijska konsolidacija u kojoj će Grad svakako imati važnu i značajnu ulogu jer bez podrške Grada ova opština neće moći da funkcioniše u finansijskom smislu do kraja godine na pravi način i zbog toga je jako dobro da smo na početku otvorili tu temu - rekao je Marjanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading