Održana druga sednica skupštine: Izabrano novo rukovodstvo opštine Stari grad

Autor:

Vesti

24.08.2020

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjoj, drugoj po redu Skupštini Gradske opštine Stari grad, formirani su novi orgaAni izvršne vlasti. Za predsednika Gradske opštine Stari grad većinom glasova je izabran Radoslav Marjanović, odbornik sa liste Aleksandar Vučić – Za našu decu, dok će funkciju zamenika predsednika u naredne četiri godine obavljati Aleksandar Todorović sa liste Ivica Dačić – "Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma".

RepublikaFoto: Live production

Predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović istakao je da će u budućem radu opštine građani biti na prvom mestu, da će se ulagati u škole, obdaništa, uređenje grada, kao i da će se voditi brtiga o najstarijim sugrađanima kroz različite besplatne programe.

RepublikaFoto: Live production
Radoslav Marjanović

- Tim koji ću voditi u naredne četiri godine baviće se, pre svega, brigom o građanima, a opština neće biti poligon za dnevnu politiku. Veliku pažnju ćemo posvetiti komunalnim problemima, uređenju zgrada i fasada, kao i čistoći naše opštine. U saradnji sa Gradom rešavaćemo problem parkiranja na Starom gradu i učestvovaćemo u izgradnji četiri podzemne garaže za koje već postoje projekti. Kao jedan o važnih infrastrukturnih projekata biće i izgradnja linijskog parka na mestu gde se nalazi stara pruga na Dorćolu koja više nije u funkciji. Prioritet je i unapređenje rada Uprave Gradske opštine, a jedan od prvih koraka biće uvođenje elektronske uprave, što će omogućiti i aktivno učešće građana u svim segmentima našeg zajedničkog rada - istakao je predsednik opštine Radoslav Marjanović.

 

Na sednici Skupštine opštine, na predlog predsednika opštine Radoslava Marjanovića, izabrani su i članovi Veća GO Stari grad: Nedeljko Jovanović i Andreja Kesić iz reda građana, i Branislav Zec, Nikola Blagojević i Bojan Kalaba iz reda odbornika.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading