Vesić: Nacionalni stadion je razvojni projekat Beograda

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.08.2020

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ukazao je danas da je izgradnja nacionalnog stadiona razvojni projekat za Beograd i podsetio da je na sličan način država šezdesetih godina prošlog veka uložila stotine miliona evra u izgradnju Palate Srbija i zgradu Ušća (tadašnjeg CK) kada oko njih nije bilo nijedne zgrade, već samo delimično nasuta močvara.

Foto: facebook.com/Goran Vesić
Novi Beograd početkom šezdesetih godina kada su izgrađeni Ušće i SIV

On je na svom Fejsbuk profilu kritike Inicijative "Ne davimo Beograd" povodom planova za izgradnju nacionalnog stadiona ocenio kao gluposti, napominjući da i mogućnost da ta Inicijativa dobije prostor u medijima, govori o tome koliko je Srbija demokratska i slobodna država.

"Država u kojoj je dovoljno da neko napadne (predsednika Republike Aleksandra) Vučića i da dobije prostor u tajkunskim medijima bez obzira kakve gluposti priča spada u najslobodnije u svetu. U svakoj drugoj zemlji ove neznalice bi tretirali kao sektaše koji propovedaju kako je zemlja ravna ploča", naveo je Vesić.

Podsećajući na razvoni plan Beograda iz 60-tih godina prošlog veka, Vesić je naglasio da je tako omogućeno da se osvoji novi prostor za razvoj grada i da se izgradi Novi Beograd.

"Da je tada bilo neznalica kao što su ovi miljenici tajkunskih medija verovatno bi napadali tadašnju vladu zašto troši novac i gradi najvažnije javne zgrade tamo gde tada nije bilo ničega? Srećom, tada ovakve neznalice nisu dobijale javni prostor", smatra Vesić.

On je ponovio da će nacionalni stadion biti kičma novog dela Beograda, ukazujući da će oko njega biti drugih institucija kao što su novi Sajam, fakulteti, ministarstva....

"Tu će nići i rezidencijalni objekti u kome će živeti građani. Ovaj deo grada biće povezan sa centrom grada novom linijom BG voza sa koje će kod železničke stanice Zemun moći da se presedne na drugu liniju metroa", naveo je zamenik gradonačelnika, podsećajući da blizina autoputa i aerodroma garantuje atraktivnost lokacije.

 

"Tako se planira razvoj grada. I zato je Nacionalni stadion važan.To neznalice i miljenici tajkunskih medija ne mogu da razumeju. Oni su tu da idu po gradu i reketiraju investitore koji grade i da im prete saopštenjima i protestima ako im ne plate reket", naveo je Vesić.

Inicijativa "Ne davimo Beograd" ocenila je danas da najava izgradnje nacionalnog stadiona najbolje oslikava karakter rasipničke vlasti, i predložila da zbog "besmislenog" ulaganja taj sportski objekat bude nazvan po predsedniku Srbije Aleksandru Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading