Mali: U rekonstrukciju parkova uloženo 700 MILIONA DINARA

Autor: beograd.rs, Republika

Vesti

27.10.2017

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd je ove godine za uređenje parkova i zelenih površina uložio više od 700 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Siniša Mali tokom obilaska radova na rekonstrukciji Zemunskog parka.

RepublikaFoto: BEOINFO
On je podsetio da je trenutno u toku rekonstrukcija parka Ušće

On je naglasio da je Zemunski park ne samo najveći u Zemunu već i jedan od najlepših u Beogradu.

- U pitanju su veliki radovi, vredni 60 miliona dinara i ovaj park će do kraja godine izgledati u potpunosti drugačije. Sve klupe će biti zamenjene, sve staze sređene, česme će biti popravljene, a spomenici adekvatno osvetljeni. Želimo da ovaj park postane još jedna zelena oaza i mesto gde će naši najmlađi i najstariji sugrađani moći da uživaju. Ovo je samo deo aktivnosti koje sprovodimo da uredimo što veći broj parkova u našem gradu – rekao je Mali.

On je podsetio da je trenutno u toku rekonstrukcija parka Ušće, na koju su građani sjajno reagovali, kao i da je sada taj park veoma posećen, kako vikendom tako i radnim danima.

– U toku je i rekonstrukcija Pionirskog parka u užem centru grada, a podsetiću da je tokom tekuće godine izgrađeno i uređeno 40 dečjih igrališta, dok će do kraja godine taj broj biti veći za još 17. Želim da deca u našem gradu provode što više vremena napolju, u sigurnom i bezbednom okruženju, zbog čega su igrališta izrađena po najnovijim standardima i savremenim rekvizitima. Ove godine je grad u uređenje parkova uložio više od 700 miliona dinara, dok za narednu godinu planiramo da izdvojimo još više novca za ovu svrhu. Sve što smo uspeli da uštedimo, na ovaj način vraćamo Beogradu i njegovim građanima – zaključio je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading