Ulica Blagoja Jovovića je istorijska i ljudska pravda: Vesić na sednicu doneo majicu sa natpisom "Jovović 57 Argentina"

Autor: Republika

Vesti

30.07.2020

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić pozvao je danas odbornike da podrže odluku o promeni imena Zagorske ulice u Zemunu u ulicu Blagoja Jovovića za koju će im, kaže, biti potrebno hrabrosti jer se digla "cela jedna klika", odnosno manjina u zemlji koja, kako kaže, smatra da Srbija nema pravo na sećanje i da treba samo da se izvinjava svima.

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić

Vesić je rekao da mu je drago što je pokrenuo inicijativu, jer se, kaže, pokazalo ko šta misli u srpskom društvu i istakao da je imenovanje ulice po Blagoju Jovoviću koji je ubio ustaškog zločinca Antu Pavelića istorijska i ljudska pravda.

- Trebaće vam hrabrosti da glasate, jer se protiv imenovanja ulice digla jedna klika, to možete da vidite po istoričarima, novinarima tačno određenih medija koji vode hajku. To su ljudi koji ne žele dobro našoj zemlji i koji ne žele da poštujemo tradiciju - rekao je Vesić na sednici Skupštini grada.

On je dodao da tu manjinu sigurno niko neće čuti da se pobuni kada zločinac Mile budak dobije ulicu u Hrvatskoj.

- To je ta manjina koja teroriše većinu. Taj teror je prestao 2012. Misle da mogu da nameću svoje vrednosne stavove, misle da je sve dobro ako Srbija nema svoju istoriju, ne poštuje svoje junake i tradiciju i misle da svi drugi imaju pravo na to samo nema Srbija - rekao je Vesić.

Vesić kaže da je istoričarka Dubravka Stojanović, koja je u vreme vlasti Dragana Ðilasa bila funkcioner, navela da je Jovović bio nasilnik i ubica, kao i da je izvršio krvnu osvetu.

- Da li razumete koliko je bolesno to što oni pričaju? Oni žele da Srbi jedini nemaju pravo da slave svoju istoriju i svoje heroje. To nije nomalno, sutra će da kažu da treba ukinemo Obilićev venac. a tek ćete videti kakvu će hajku da vode protiv spomenika Stefanu Nemanji - naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je na sednici pročitao pismo porodice Blagoja Jovovića u kojem mu se zahvaljuje na inicijativi i pozdravlja to što Srbija i Beograd ne zaboravljaju svoje heroje i omogućavaju da progovori pravda.

Vesić je na sednicu doneo majicu koju je pokazao odbornicima na kojoj je napisano “Jovović 57 Argentina” i naveo da je to danas najprodavanija majica u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading