VELIKA POČAST: Porodica Blagoja Jovovića zahvaljuje Goranu Vesiću na imenovanju ulice

Autor: RTS, Republika

Vesti

28.07.2020

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog preimenovanja Zagorske ulice u Zemunu u ulicu Blagoja Jovovića njegova porodica uputila je pismo zahvalnosti zameniku gradonačelnika Beograda. Pismo prenosimo u celini.

RepublikaFoto: Grad Beograd
Goran Vesić

"Poštovani gospodine Vesiću, 

supruga Gladi Miko, sin Gavrilo, ćerke Jadranka, Marija i Karina Jovović želimo da Vam se zahvalimo na Vašoj inicijativi za imenovanje jedne od važnih ulica u prestonici republike Srbije, gradu Beogradu, u čast ratnog borca i heroja našeg supruga i oca g. Blagoja Jovovića. 

 

 

Drago nam je da Republika Srbija i grad Beograd ne zaboravljaju svoje heroje.

Ta inicijativa omogućava da progovori pravda i da se prepozna istorijska istina i važnost koju je imao planirani i hrabri atentat koji je naš Blagoje učinio protiv ratnog zločinca poglavnika Ante Pavelića. 

Ovaj herojski čin je izvršen uz pomoć i drugih patriota Srba iz Buenos Ajresa.

Istaknimo samo očinski blagoslov koji je Blagoje imao od strane sveštenika Radojice Popovića.

Naš dragi Blagoje je morao da živi čuvajući tu tajnu u tišini svoje porodice više od pedeset godina sve dok ga mitropolit Amfilohije, prilikom njegove posete manastiru Ostrogu, nije nagovorio da otkrije istinu svima. 

Blagoje je do poslednjeg daha preživljavao duboko emotivno sudbinu svog naroda u široj otadžbini u toku poslednjih ratnih događanja u bivšoj Jugoslaviji, a naročito sudbinu svetog Kosova i Metohije, i tako je i predao svoju dušu Bogu.

Foto: facebook.com
Blagoje Jovović

Dvadeset godina nakon smrti Blagoja Jovovića, ovaj Vaš projekat i priznanje uzdižu lik Blagoja Jovovića na nivo velikih sinova srpskog naroda i ostavljaju njegov lik na pravo mesto u istoriji kao primer na kojem se uče pokoljenja. 

Njegov primer je pre svega svedočanstvo o ljubavi prema svojoj Otadžbini i Crkvi, srpskim vrednostima koje su mu usadili njegovi preci i primer snažne posvećenosti sećanju na ogromni broj nevinih žrtava koje je srpski narod podnio u NDH i posebno u koncentracionom logoru Jasenovac.

 

 

Još jednom srdačno zahvaljujemo Vama, članovima skupštine grada Beograda i svima koji su ovaj svečani čin omogućili. 

Voljeli bi da jednog dana, kad to prilike budu dopustile, porodično posetimo grad Beograd i da vam se i lično zahvalimo.

Porodica Jovović, grad Rosario, Republika Argentina".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading