Pobednik na Kalemegdanu u roze boji

Autor: Republika

Vesti

24.10.2017

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Simbol Beograda Pobednik na Kalemegdanu večeras će biti osvetljen roze bojom povodom Međunarodnog dana borbe protiv karcinoma dojke, bolesti od koje u Srbiji godišnje oboli više od 4.000 osoba.

RepublikaFoto: Promo foto
Projekat su podržale brojne javne ličnosti, kao što su Mirjana Karanović, Marina Tadić, Tijana Dapčević, Lena Kovačević, Biljana Krstić, Rada Đurić

Osim Meštrovićevog spomenika, u znak podrške svim osobama koje se suočavaju s tom malignom bolešću i njihovim porodicama ružičastom bojom biće obasjani i Most na Adi, Palata Albanija i kupola Narodne skupštine Srbije.

Osvetljavanje kulturnih spomenika i prepoznatljivih simbola Beograda deo je edukativnog projekta „Jači od straha“, koji je pokrenut da na zanimljiv način informiše javnost o kanceru, značaju prevencije i lečenja, kao i da pruži podršku obolelima i njihovim porodicama.

Projekat su podržale brojne javne ličnosti kao što su Mirjana Karanović, Marina Tadić, Tijana Dapčević, Lena Kovačević, Biljana Krstić, Rada Đurić, Kristina Radenković, Ksenija Mijatović, kao i Vaterpolo savez Srbije, ŽFK Rad, TK Galeb, čiji grb nose heroine ovog sporta Milica Mandić, Tijana Bogdanović i Vanja Stanković. 

Više informacija, saveta i edukativnih video-klipova možete pogledati na www.jaciodstraha.rs, FB stranici www.facebook.com/jaciodstraha/, kao i Instagram profilu jaciodstraha.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading