(FOTO) Ovaj deo Beograda više neće ličiti na ruglo: Priobalje do "Marine Dorćol" dobilo novi sjaj

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

16.07.2020

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čišćenje priobalja na potezu od Kule Nebojša do "Marine Dorćol" je počelo, a reč je o zajedničkoj akciji Grada Beograda i JVP "Srbijavode" koja će biti završena u naredna tri do četiri dana.

RepublikaFoto: beograd.rs
Čišćene priobalja

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je naveo da je posle povlačenja vode ostao otpad koji je voda nanela - drveće, ali i ono što sami građani bace u reke.

- Zbog toga je Grad Beograd, na zahtev građana, pokrenuo zajedničku akciju sa ''Srbijavodama'' i počeli smo čišćenje naših nasipa kako bi očistili svo smeće. Počeli smo kod Kule Nebojša i čistićemo sve do ''Marine Dorćol'', što je skoro dva kilometra, i taj posao će biti završen u naredna tri do četiri dana - rekao je Vesić.

RepublikaFoto: beograd.rs
Goran Vesić u obilasku radne akcije
RepublikaFoto: beograd.rs
Sve će sada biti čisto

On je zahvalio preduzeću "Srbijavode" koje je nadležno za vodotokove prvog reda u koje spadaju Sava i Dunav, kao i gradskom preduzeću "Beograd vode".

RepublikaFoto: beograd.rs
Goran Vesić u obilasku radne akcije
RepublikaFoto: beograd.rs
Radnici rašćiščavaju priobalje

- Zajednički uređujemo naš grad i činimo ga boljim. Nastavićemo da čuvamo naše obale jer ako postoji nešto što je bogatstvo Beograda i što je specifičnot Beograda u odnosu na druge gradove u svetu, to su obale. Naš grad ima skoro sto kilometara rečnih obala što je više nego što neke zemlje imaju kilometara morskih plaža i to je nešto što je naša velika prednost i o čemu moramo posebno da vodimo računa - dodao je Vesić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading