Prvi dan od vraćanja mera u prestonici: Građani odgovorni, svi u prevozu nose maske, za sada nema kažnjavanja

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

06.07.2020

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je danas počela primena kazni za građane koji ne nose zaštitne maske tamo gde je propisano, u visini od 5.000 dinara, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da su građani odgovorni i da od jutros nije napisana nijedna kazna za nenošenje maske u javnom prevozu.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Prema njegovim rečima, i ugostitelji su tokom prethodna dva dana pokazali odgovornost i svoje objekte zatvarali do 23 časa, ali dodao da je ipak komunalna milicija otkrila četiri objekta koja su radila duže od propisanog vremena.

Dve su vrste kazni za ugostiteljske objekte koji ne poštuju meru Vlade Srbije, dodaje Vesić - jedna je zatvaranje objekta, a druga, zbog kršenja zdravstvenih propisa i zdravlja građana, zatvorska kazna.


- Kontrole su počele, za sada nismo kaznili nikoga u gradskom prevozu, jer su svi nosili maske i nadam se da će tako i ostati - rekao je Vesić za Tanjug.

Govoreći o tome ko vrši kontrole, Vesić je istakao da sanitarni inspektori pišu kazne za nenošenje maske u javnom prevozu, radno vreme ugostiteljskih objekata kontroliše komunalna milicija, a u tržnim centirima i drugim zatvorenim prostorima za nošenje maske i distancu odgovorni su vlasnici.

Nošenje maski i držanje distanci u Pošti kontorliše obezbeđenje te pošte, a što se tiče šaltera u Gradu Beogradu, postavljene su kutije u koje više od 80 odsto građana ostavlja svoje zahteve, dodao je Vesić.

Ističe i da većina građana komunicira onlajn sa gradskom upravom.
RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

Što se tiče Ade Ciganlije i bazena u gradu, Vesić ističe da oni nisu zatvoreni, ali da se i na tim mestima mora držati distanca o čemu, dodaje, obezbednje vodi računa.


- Bazeni rade, radi Ada Ciganlija, postoji distanca, postoji poseban način na koji se ulazi. Kontrole se vrše i na bazenima, na primer, obezbeđenje Tašmajdana je u obavezi da vrši tu kontrolu - objasnio je Vesić.

Smatra da je ovim merama napravljen dobar balans između zaštite zdravlja ljudi i nastavka rada privrede, te istakao da privreda više nikada ne sme da stane, jer onda, kaže, neće biti novca ni za plate, penzije, nabavku medicinske opreme...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading