Vesić o pobedi SNS-a na Vračaru: Pred nama su četiri godine teškog rada

Autor:

Vesti

22.06.2020

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Prebrojani su svi glasački listići na Vračaru. Izašlo je 20 257 birača ili 31.93 odsto", naveo je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- SNS je osvojila 10 345 glasova ili 51.07 odsto. Inače, na prošlim izborima za gradsku skupštinu, 2018, SNS je osvojila 8 900 glasova što znači da smo sada osvojili 1 445 glasova više što je povećanje u broju glasova za 16.23 odsto. Broj glasova koji smo sada osvojili veći je od broja glasova koji je uzela cela opoziciona lista 2016. godine. Drugi je SPS sa 13.89 odsto a treća je koalicija Trifunović - Tadić sa 10.02 odsto glasova. Potom sledi Metla sa 7.68 i Šapić sa 7.5 odsto. U lokalni parlament ulaze još Društvo za ulepšavanje Vračara sa 3.15 odsto i Zeleni Vračar sa manje od 3.00 odsto ali oni su manjinska stranka pa je njihov cenzus niži - napisao je on na Fejsbuku.

- Vračar je beogradska opština sa najviše izbornih lista koje su ušle u lokalni parlament. Vračarci su pokazali da pored svih pritisaka koji su vršeni na njih od strane agresivne opozicije i lažnih priča o opasnosti od korone na biračkim mestima, imaju snage da izađu na izbore i izaberu kako će se Vračar naredne četiri godine razvijati. Pred nama su četiri godine teškog rada u kojima će Vračar da dobije otvoreni olimpijski bazen, novo obdanište u Kursulinoj, rekonstruisanu Kalenić pijacu, uređene prostore oko Hrama Svetog Save kao i ispred Beogradskog dramskog pozorišta, podzemnu garažu u Skerlićevoj, preko 200 novih fasada, spomenike Mihailu Pupinu i Petru Nikolajeviću Moleru, proširenje Makenzijeve ulice i uređenje Južnog bulevara... Ponudićemo nekim od lista koje su prošle cenzus da budu naši partneri u ovom poslu. Oni koji nisu učestvovali na izborima sami su sebe poslali na smetlište politike gde im je i mesto pošto su Vračarke i Vračarce samo pljačkali - zaključuje Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading