Počela izgradnja pontona na jezeru u Resniku

Autor:

Vesti

12.06.2020

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U opštini Rakovica danas je otpočelo postavljanje pontona na jezeru Pariguz u Resniku, što je, kako je saopšteno iz gradske uprave, prva faza revitalizacije i preuređenja tog Resničkog jezera.

RepublikaFoto: beograd.rs
Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je, prema, kako je kazao, detaljnom planu regulacije, tri faze izgradnje, koje će rezultirati time da građani Resnika i Rakovice, ali i čitavog Beograda, dobiju novu turističku atrakciju.

- U prvoj fazi se gradi ponton, zatim parking i šetaliste i u trećoj fazi sportsko-rekreativni sadržaji. Resničko jezero će biti uređeno kao Ada Ciganlija - naveo je Vesić.

RepublikaFoto: beograd.rs

On je zahvalio opštini Rakovica na početnoj inicijativi i upornosti u realizaciji projekta i dodao da su svoj doprinos dali i Grad, kao i Vlada Srbije iz Sredstava za razvoj turizma.

- Projekat pokazuje da zajedno možemo da uradimo puno, Vlada, opština i Grad, kao i da postoje delovi Beograda koji se još ne koriste, a predstavljaju pravo skriveno blago - kazao je Vesić iznoseći očekivanje da će na jezero dolaziti ne samo Resničani, Rakovčani već i svi Beograđani.

RepublikaFoto: beograd.rs

On je dodao da je Beogradu potrebno više sličnih sadržaja kako bi se unapređivao kvalitet života njegovih stanovnika.

Prisutni su bili i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, sekretar Sekretarijata za privredu Milinko Veličković, kao i direktor JVP Beogradvode Dejan Kovačev.

RepublikaFoto: beograd.rs

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading