Izveštaj o radu grada Beograda za vreme vanrednog stanja sutra pred odbornicima!

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

28.05.2020

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za sutra sednicu Skupštine grada, koja će se održati u Sava centru, a na dnevnom redu će, između ostalog, biti i izvešstaj o radu za vreme vanrednog stanja.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Na dnevnom redu sednice biće Predlog odluke o davanju saglasnosti na propise i druge akte iz nadležnosti Skupštine Grada Beograda, koje je Gradsko veće donelo tokom vanrednog stanja, Predlog odluke o važenju propisa i drugih akata, koje je Gradsko veće donelo u tom periodu, kao i Predlog zaključka o usvajanju izveštaja o aktivnostima Grada Beograda za vreme vanrednog stanja, od 16. marta do 7. maja 2020. godine.

Pred odbornicima će se naći i predlozi odluka o dodeli naziva dva parka na teritoriji opštine Savski venac - "Savski park" i Park "Diana Budisavljević", premeštanju Spomenika lučkom radniku, kao i podizanju spomenika Branku Najholdu, Aleksandru Deroku i Petru Nikolajeviću Moleru.

Na dnevnom redu su i predlozi rešenja o obrazovanju Odbora za podizanje spomenika Branku Najholdu, Odbora za podizanje spomenika Aleksandru Deroku, Odbora za podizanje spomenika Petru Nikolajeviću Moleru, kao i izmeni Rešenja o obrazovanju Odbora za podizanje spomenika kralju Aleksandru I Karađorđeviću.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu zaključka o nagrađivanju zaposlenih u predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad Beograd, za poseban doprinos u sprečavanju pojave i širenja, kao i suzbijanju bolesti KOVID-19 i zaštiti stanovništva od te bolesti.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Nikola Nikodijević

Pred odbornicima će se naći i Predlog izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za područje između ulica Kralja Milana, Resavske, Nemanjine i Svetozara Markovića, opština Savski venac, Predlog plana detaljne regulacije područja između saobraćajnica: Stefana Prvovenčanog, Vojislava Ilića, Mokroluške nove i Kružnog puta Padina, opštine Voždovac i Zvezdara.

Predlog plana detaljne regulacije za kompleks "Virginia", opština Surčin, Predlog plana detal?ne regulacije stambenog naselja uz groblje Lešće, opštine Palilula i Zvezdara, kao i Predlog plana detaljne regulacije bloka između Ulice Džordža Vašingtona, Bulevara despota Stefana i Cetinjske ulice, opština Stari grad.

Na dnevnom redu je i nekoliko predloga o izradi izmena i dopuna plana detaljne regulacije, Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima, kao i Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Odbornici u skupštini grada Beograda

Pred odbornicima su i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju "Slobodne zone Beograda", Izveštaj o stepenu realizacije programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za period od 1. januara do 31. decembra 2019. godine, Izveštaj o radu ombudsmana grada Beograda za 2019. godinu.

Predlog odluke kojom se Sekretarijat za javni prevoz određuje za predstavnika Grada Beograda u Međunarodnoj asocijaciji za javni prevoz, predlozi zaključaka o pokretanju novih postupaka javnih nabavki i zaključenju pojedinačnog ugovora o javnoj nabavci koji se zaključuje na osnovu okvirnog sporazuma, isključivo po pribavljenom prethodnom odobrenju Sekretarijata za finansije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading