Pomoć na putu roditeljstva: Zemunske bebe dobile pakete!

Autor: beograd.rs, Republika

Vesti

27.05.2020

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić podelio je 68 bebi-paketa roditeljima novorođenih zemunskih beba, a koji se dodeljuju u okviru projekta "Zemunska beba", zajedno sa Fondom "Mala Milica Rakić iz Batajnice", saopšteno je iz ove opštine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Matić je naveo da paketi sadrže benkice, pelene, portikle, posteljinu, flašice, kozmetiku, kao i sve ono što je potrebno za novorođenu bebu.

- Opština Zemun vodi odgovornu politiku, a to znači da poseban akcenat stavljamo na podsticaj rađanja u našoj opštini. Počev od 1. marta ove godine pa do sada, u nekoliko akcija, uključujući i današnju, podelili smo 250 bebi-paketa. U tome nas nije omelo ni vanredno stanje. Omogućili smo roditeljima da svoje podatke ostavljaju elektronskim putem, tako da smo bebi-pakete malim Zemuncima nosili na adrese gde stanuju. Činimo za našu decu sve ono što je neophodno, te tako uređujemo dečja igrališta, parkove, vrtiće i škole. Insistiramo na politici ravnomernog razvoja Zemuna, a to znači da svaki naš sugrađanin u naselju u kojem živi ima sve ono što mu je potrebno. Trudimo se da na jedan sveobuhvatan način podstaknemo rađanje i pomognemo na putu roditeljstva – rekao je on i tom prilikom zahvalio volonterima koji su učestvovali u podeli bebi-paketa tokom vanrednog stanja, društveno odgovornim kompanijama koje prate ovu humanitarnu misiju, te ujedno pozvao sve one koji mogu da pomognu u obezbeđivanju novih bebi-paketa da se obrate opštini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading