Beograđani oduševljeni! Vesić: Više od 420 mesta na novom parkiralištu u Belvilu!

Autor: beograd.rs, Republika

Vesti

27.05.2020

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je juče novo parkiralište JKP "Parking servis" u naselju Belvil. Vesić je istakao da je kapacitet novog parkinga 426 mesta, kao i da je izgradnja trajala pet meseci.

Foto: beograd.rs
Novo parkiralište

Događaju je prisustvovao direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković.

Vesić je rekao da je izgradnjom novog parkirališta umnogome rešen problem parkinga za sve građane koji žive u ovom delu grada.


– Posle pet meseci radova, nekoliko dana pre roka koji bi istekao 1. juna, završen je posao na izgradnji velikog parkinga u naselju Belvil. Parking može da primi 426 vozila, od čega je 21 mesto predviđeno za osobe sa invaliditetom, kako zakon i propisuje. Sadašnja situacija u potpunosti je drugačija u odnosu na onu od pre godinu dana. Na zahtev građana uvedena je parking-zona i na taj način svi koji ovde žive mogu bez problema da pronađu mesto za parkiranje. Osim toga, izgradnjom ovog parkirališta obezbedili smo parking i za ljude koji rade u ovom delu Beograda – rekao je Vesić.

 


On je istakao da je uvedena i posebna pogodnost, budući da se u neposrednoj blizini nalazi i vrtić, pa će roditelji koji dovoze decu u vrtić imati pravo da koriste parking 15 minuta bez nadoknade.

– To znači da će svako imati 15 minuta vremena da parkira automobil, odvede dete u vrtić i napusti parkiralište, potpuno besplatno. Osim toga, obezbeđena je posebna cena parkiranja za građane koji žive u neposrednoj blizini i koji će moći da koriste parking tokom svih 24 sata, za 3.500 dinara mesečno. U pitanju je zaista pristupačna cena, dok će ostali građani za oko 7.000 dinara mesečno moći da koriste ovo parkiralište tokom 24 sata. Izgradnjom ovog parkinga obezbeđeno je povećanje kvaliteta života građana koji žive u Belvilu. Sigurno je da će novo parkiralište najviše koristiti stanari, ali ne bi trebalo zaboraviti da se praktično uz ovaj objekat gradi i nova autobuska stanica koja će, kada bude u funkciji, a što će se delom dogoditi do kraja godine, stvoriti veću potrebu za slobodnim parking mestima – dodao je Vesić.

Zahvalio je gradskim odbornicima koji su zajedno sa građanima i predsednicima skupština stanara inicirali izgradnju parkinga i uređenje ovog platoa.

– Osim toga, zahvalnost dugujemo i građanima koji su pokazali veliko strpljenje. Mislim da smo još jednom pokazali da zajedičkim radom možemo da doprinesemo poboljšanju kvaliteta života građana. Kada je u pitanju navođenje vozila do novog parkirališta, u svim okolnim ulicama postoje interaktivne table koje, između ostalog, pokazuju i broj slobodnih mesta u svakom trenutku. Ovo će biti prvo parkiralište u Beogradu na kojem neće biti zaposlenih, s obzirom na to da je sve automatizovano. Postoje kamere za prepoznavanje registarskih tablica, kao i mogućnost direktnog kontakta sa gradskim operativnim centrom. Može da se kaže da je Beograd danas dobio moderno parkiralište – zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading