(FOTO) On je postavio Hristovo raspeće na banderu: Hteo je da dokaže nešto o čemu svi treba razmislimo!

Autor: Republika

Vesti

22.05.2020

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika figura "Hristovog raspeća" koji su građani zatekli jutros u novobeogradskim blokovima zbunila je sve. Na društvenim mrežama pojavio se video ko je doneo i postavio figuru.

RepublikaFoto: Printscreen/TV Prva/youtube.com/RTS
Raspeće na Novom Beogradu šokiralo prolaznike

Naime, poznati umetnik Andrej Josifovski Pijanista objavio je nešto posle četiri časa na društvenoj mreži Instagram snimak donošenja kartonskog kipa, sa potpisom "nova vera".

On je za medije otkrio šta mu je bio cilj:

- Ideja je bila da se ljudi pokrenu na razmišljanje. Moglo bi se reći da je to uspelo. Poenta je bila da postravim rad "Nova vera" baš ovako, da svojim umetničkim radom ukažem na to da nas kamere prate svuda, da sad više nema razlike između privatnog i javnog prostora.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS
Andrej Josifovski napravio pravu pometnju u gradu

- Ja sam izabrao ovu raskrsnicu jer je stub na kojem je postavljena kamera u obliku krsta. Ali to ne znači i da je to jedino značenje ovog rada. Kvalitet rada i jeste u tome da svako može da mu pronađe novo značenje. Izuzetno mi je drago da na ovim prostorima umetnici još pokreću na razmišljanje - kazao je Andrej Josifovski Pijanista.

Podsetimo, figura je bila postavljena na konstrukciji na kojoj stoji kamera za saobraćaj, a nakon prijava komunalci su došli da razmontiraju konstrukciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Rade

22.05.2020 19:27

Prizor je božanstven.

Odgovori 15 0
Bepa

23.05.2020 13:47

Господе Исусе Христе, сине Божији, помилуј и спаси овај народ грешни.