(FOTO) Mališani prkose koroni: Republika otkriva kako je izgledao prvi dan u beogradskim vrtićima!

Autor:

Vesti

11.05.2020

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle dva meseca pauze od danas u Srbiji ponovo rade vrtići. Prijem dece bio je do 08. 15 sati, a mališani su u obdanište mogli da se vrate sa potvrdom od pedijatra da je dete zdravo, kao i uverenjem od poslodavca da roditelji moraju da se vrate na posao.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Vrtić Maja


Ekipa Republike obišla je beogradske vrtiće i na licu mesta smo se uverili da sve funkcioniše u najboljem redu. Ispred ulaza su postavljene dezinfekcione barijere, a roditelji su dolazili samo do ulaza gde su decu predavala vaspitačima.

- Ćerkica se baš obradovala povratku u vrtić, čak je jutros lako i ustala. Puno nam znači što možemo da ostavimo dete na sigurnom. Prethodna dva meseca išla je sa nama u kancelariju. Prvih mesec dana crtala, pisala, ali se poslednjih mesec dana uglavnom igrala na telefonu. Ovako je bolje, biće sa vršnjacima, znači njoj, a znači i meni - rekao je Bojan Đurđević koji je ćerkicu doveo u vrtić "Maja" na Novom Beogradu.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Bojan Đurđević

Zbog povratka dece u vrtiće na posao su se vratile i vaspitačice, ali i ostalo osoblje. Međutim, i za njih važi rigorozna pravila, pa se u dečje ustanove neće vraćati 61 medicinska sestra, 127 spremačica i 37 vozača koji su poslednja dva meseca radili u bolnicama i domovima zdravlja.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Stižu deca u vrtić

Na posao se, za sada, neće vraćati ni zaposleni koji su imali kontakt sa osobom zaraženom Kovid-19 i oni će biti testirani.

Grad je apelovao na roditelje da u prvoj fazi u vrtiće šalju decu sa kojom zaista nemaju gde. I zaista, primetan je znatno manji broj mališana koji su se ovog jutra vratili u obdaništa. Sve predškolske ustanove su  dezinfikovane, a zelene površine su tretirane protiv krpelja.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mališani pristižu u vrtić na Novom Beogradu

Podsećamo, u beogradske vrtiće ide 78.000 dece što znači da očekuje oko 25.000 dece u ovoj prvoj fazi povratka u obdaništa. Od danas rade i produženi boravci u školama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading