Konobar u vodećem obrenovačkom restoranu otkrio šta je gostima i dalje neobično!

Autor:

Vesti

04.05.2020

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popuštanje mera koje su građane dugo držale zatvorene u domovima dočekano je sa velikom radošću. Nakon mesec i po dana izolacije, mnogi su pohrlili da popiju kafu u omiljenim kafićima i da uživaju u slobodnim popodnevnim satima.

RepublikaFoto: Kristina Ilić
Konačno otvoren posle mesec i po dana

Otvaranje ugostiteljskih objekata najviše je obradovalo goste. O tome da nije teško pridržavati se pravila u cilju očuvanja zdravlja i da je lepo vratiti se na radno mesto posle toliko dana pauze posvedočio je Danilo Stublinčević (21), konobar u jednom od vodećih obrenovačkih restorana, koji se nalazi na mestu gde je otvorena prva kafana u Obrenovcu.

Danilo je za Srpski telegraf govorio i o tome šta je sve drugačije nakon ponovnog otvaranja ovog ugostiteljskog objekta. 

RepublikaFoto: Kristina Ilić
Danilo Stublinčević (21), konobar

Restoran nije radio od 16. marta, a pripreme za njegovo otvaranje nakon duže pauze zbog koronavirusa, završene su već u četvrtak. Na ulazu u restoran postavljena je dezinfekciona barijera, svim zaposlenima podeljen je pravilnik ponašanja, a gosti imaju na raspolaganju dezinfekciona sredstva i maramice. 

Danilo je objasnio da svako od konobara u svakom momentu nosi masku i rukavice i da se flašice sa pićem dezinfikuju nekoliko puta, i uvek pre donošenja na sto. Unutar restorana svaki drugi sto je odvojen za sedenje, i za njim mogu biti maksimalno 4 osobe, dok u toalet može ući samo jedna. 

- Na ulazu u restoran i u toalet nalazi se uputstvo o merama prevencije za korisnike usluga ugostiteljskih objekata. Mušterije se pridržavaju ovih mera zaštite, ali i dalje im je neobično što, dok ih uslužuju, konobari nose masku i rukavice, i to im često izmami osmeh - govori Danilo. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading