Evo kakve karte morate da imate da biste ušli u gradski prevoz

Autor: Mediji

Vesti

03.05.2020

05:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Gradski prevoz počeće 8. maja, u njemu neće biti klima, a onaj ko nema masku ne može da uđe u autobus, trolejbus, tramvaj", rekao je jutros zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Gradski prevoz u Beogradu

Gradski prevoz neće raditi u punom obimu. U svakom autobusu će biti iscrtano mesto gde može da se sedne i stoji. Redari će kontrolisati da li oni koji ulaze imaju maske, karte i da li autobus ima tačan broj ljudi koliko je dozvoljeno.

- Gradski prevoz mogu da koriste samo zaposleni, oni koji imaju personalizovanu kartu, jasno je da su zaposleni i mogu ući u prevoz. Oni koji nemaju mogu imati jednodnevnu, trodnevnu ili petodnevnu i oni ulaze uz tu kratu i radni nalog kompanije, kojim dokazuju da su zaposleni.

U trećoj fazi će moći prevoz da koriste studenti i đaci, u četvrtoj fazi nezaposleni, a u poslednjoj fazi stariji od 65 godina.

Broj redara će kontrolisati prevoznici. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ja

06.05.2020 00:09

Resili su da nas penzionere dotuku. Kako da odem kod lekara? Sve preglede cekane mesecima su mi otkazali prethodna dva meseca. Dok se oni nakane da puste prevoz i dok mi zakazu ponovo pitanje da li cu biti medju zivima.Ne treba mi korona oni ce me dotuci. Sramota.