Vesić: Parkovi dezinfikovani i spremni za korišćenje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.04.2020

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Beogradski parkovi, njih 64, otvoreni su i svi građani mogu slobodno da ih koriste", izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesića prilikom obilaska parka Ušće.

RepublikaFoto: beograd.rs
Goran Vesić

Vesić je rekao da su u skaldu sa odlukom Vlade Srbije, svi beogradski parkovi juče otvoreni.

- Imamo 64 parka, njihova površina je 270 hektara i tokom aprila smo pripremali parkove za otvaranje, jer smo znali da će se ovo odluka pre ili kasnije dogoditi. Uglavnom smo pokosili parkove, izvršili dezinfekciju, uradili smo tretman protiv krpelja i u tom smislu parkovi su bili spremni za otvaranje - rekao je Vesić.

Što se tiče najvećeg parka Ušće, kako kaže, tu je ostalo još da se završi košenje, koje će biti obavljeno danas i sutra.

- Pozivam sve naše građane da slobodno koriste parkove i da uživaju. Bolje je da budu na otvorenom nego u zatvorenom, ali i na otvorenom treba da poštuju sve mere koje su dali epidemiolozi, da drže socijalnu distanicu jer na taj način mogu da uživaju u parkovima i da čuvaju sebe - rekao je Vesić.

RepublikaFoto: beograd.rs
Dezinfekcija parkova

On je najavio da će biti uvedeno i čišćenje sprava i rekvizita u parkovima.

- Mi ćemo povremeno, a to je novo pravilo koje smo uveli, čistiti rekvizite koje najviše koriste deca, ali i sprave na teretnama na otvorenom. To ćemo raditi svakih nekoliko dana i na taj način ćemo promeniti i samo naše ponašanje u parkovima, kao što i građani moraju da promene svoje ponašanje, kako bismo i posle epidemije nastavili da živimo normalno - zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading