Radojičić: Postepeno uvođenje gradskog prevoza uz poštovanje mišljenja epidemiologa

Autor:

Vesti

24.04.2020

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovno uvođenje gradskog prevoza jedan je od veoma važnih izazova u ovoj fazi borbe protiv virusa korona, i on će se postepeno uvoditi kako se budu aktivirale pojedine privredne grane, a u skladu sa stavom struke i mišljenjem resornog sekretarijata, izjavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić za TV Prva.

RepublikaFoto: beograd.rs
Zoran Radojičić

– Plan je da, u skladu sa odlukom resornog ministarstva, gradski javni prevoz počne da funkcioniše kako se budu aktivirale određene privredne grane. U ovom trenutku koriste se koridorske linije, a kako se privreda bude aktivirala, postepeno ćemo uključivati i gradski prevoz. O tome razgovaramo na sednicama Gradskog štaba za vanredne situacije, a Stručno-operativni tim Grada Beograda i Republičkog kriznog štaba definišu način na koji će gradski saobraćaj da funkcioniše. Epidemiolozi i infektolozi treba da kažu koje ćemo procedure morati da usvojimo – istakao je gradonačelnik. 

Prema njegovom mišljenju, putnici će morati da ulaze u gradski prevoz na jedna vrata, ali potrebno je da se kontakt izbegne i u samom čekanju, te bi građani na stanicama trebalo da stoje jedni iza drugih na određenoj distanci.  

– Tako gradski saobraćaj već funkcioniše u velikim svetskim metropolama. Osim toga, veoma je važno da se u samom prevozu koriste zaštitna sredstva, maske i rukavice, i kada uzmemo u obzir da će resorni sekretarijat dati svoje mišljenje, mislim da će gradski prevoz profunkcionisati na pravi način – rekao je Radojičić.

Apelovao je na građane da nose maske i da se ne opuštaju, jer već je dokazano da se infekcija prenosi kapljičnim putem. Nošenjem maski građani štite sebe, ali i druge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading