Zelene pijace u Beogradu se otvaraju od sutra: Evo kako će biti regulisan rad!

Autor: Republika

Vesti

21.04.2020

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve beogradske pijace koje se nalaze na otvorenom prostoru, a nalaze se u sistemu JKP Gradske pijace, počinju da rade od srede, 22. aprila, u periodu od 7 do 15.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Pijace će, prema odluci Vlade Srbije, raditi svakim danom osim ponedeljka i onih dana kada je na snazi celodnevni policijski čas. Pijace koje se nalaze u zatvorenom prostoru, kao što su pijaca "Palilula" i TC Novi Beograd, počeće da rade idućeg utorka, 28. aprila.

U saopštenju se dodaje da je JKP "Gradske pijace preduzelo sve mere zaštite u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa kovid-19.

Sve mlečne hale, pijačni platoi i oprema očišćeni su sredstvima za dezinfekciju, napravljena su propisana rastojanja između zakupaca i postavljene su zaštitne folije kako bi bilo ograničeno biranje proizvoda sa beogradskih pijaca. Svi zakupci na pijacama su u obavezi da nose lična zaštitna sredstva za lice i ruke. Na pijacama će biti obezbeđeni vidno obeleženi posebni ulazi i izlazi, a zaposleni iz JKP "Gradske pijace" kontrolisaće cirkulaciju kupaca.

- Ovim putem, još jednom molimo sve naše sugrađane koji dolaze na beogradske pijace, da se strogo pridržavaju propisanih mera Vlade Republike Srbije, da drže socijalnu distancu prilikom obavljanja kupovine, a sve u cilju suzbijanja širenja korona virusa, kao i omogućavanja daljeg rada beogradskih pijaca - kaže se u saopštenju.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Duže radno vreme prodavnica

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je da je na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije usvojena odluka o novom radnom vremenu prodajnih objekata i zelenih pijaca na otvorenom na teritoriji grada Beograda.

- Prodavnice će moći da organizuju svoj rad tako što će biti otvorene maksimalno do 18 časova, dok će pijace na otvorenom moći da rade od 7 do 15 časova. U svim prodajnim objektima i pijacama na otvorenom obavezno je korišćenje zaštitne opreme i držanje socijalne distance između kupaca i prodavaca, kao i preduzimanje mera svakodnevne dezinfekcije objekata i radnih površina - istakao je Nikodijević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading