Dobra vest za kupce i trgovce: Beogradske pijace od srede opet rade!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.04.2020

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve beogradske pijace osim onih koje su zatvorenog tipa, Palilulske i Starog Merkatora, biće otvorene od srede, 22. aprila u sedam sati, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

- Vlada Srbije je danas odlučila da je dozvoljeno da rade pijace. Beograd je uvek spreman i potrebna su nam 24 sata da pripremimo pijace za rad tako da će beogradske pijace raditi od srede od 7 do 15 sati svaki dan, izuzev u danima kada je policijski čas - rekao je Vesić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Što se tiče pijaca zatvorenog tipa poput Palilulske i Starog Merkatora, one će početi s radom od ponedeljka, 27. aprila, dodao je Vesić.

Naveo je da je donošenje ove mere bilo veoma važno jer smo tako sačuvali posao za hiljade poljoprivrednika na teritoriji Beograda.

- Za razliku od onih koji proizvode industrijske proizvode koji mogu da stoje u magacinu i da čekaju kupca kada su u pitanju poljoprivredni proizvodi to je nemajuće. Zato je bilo važno da pijace počnu da rade, naravno kada su se stekli epidemiološki uslovi - rekao je Vesić.

Naveo je da su poljoprivrednici dali veliki doprinos zajedničkoj borbi protiv epidemije i dodao da im je Beograd na tome zahvalan.

Zamenik gradonačelnika je, navodi se u saopštenju, rekao da će Grad Beograd propisati mere zaštite na pijacama.

- Na pijacu će moći da uđe tačno određen broj ljudi i prodavci i kupci moraju da imaju zaštitne maske, tezge će biti zaštićene folijom pa neće biti direktnog kontakta prodavca i kupca, sprovodiće se dezinfekcija na početku i na kraju radnog dana - pojasnio je Vesić i pozvao kupce i prodavce da poštuju te mere zaštite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading