Ima li Grad Beograd dovoljno sredstava da funkcioniše bez većih restrikcija?!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.04.2020

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Na računu Grada Beograda ima dovoljno sredstava da Grad normalno funkioniše narednih nekoliko meseci bez većih restrikcija, uprkos teškoćama izazvanih padom prihoda i privrednih aktivnosti zbog epidemije koronavirusa", izjavio je danas predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nikola Nikodijević

On je podsetio da je po preporukama Ministarstva finansija usled trenutne situacije, Grad Beograd odlučio da usvoji rebalans budžeta koji je smanjen za 20,3 milijardi dinara i dodao da je Grad u ovom trenutku planirao budžet u iznosu od 122,8 milijardi dinara.

Nikodijević je za TV Pink naveo da je sistem spreman da nastavi da finansira rad i državnih i privatnih vrtića, čim se uslovi za to steknu, saopštila je Gradska uprava.

Nikodijević je istakao da će Beograd spremno dočekati sve mere zabrane kretanja koje usvoji Republički štab na predlog epidemiologa i dodao da se trenutno najviše pažnje posvećuje radu svih socijalnih ustanova i komunalnih preduzeća, kako bi oni nesmetano funkcionisali.

On je naglasio da će gradska komunalna preduzeća i sve prateće službe dati sve od sebe da građanima omoguće da i u slučaju duže zabrane kretanja, obave sve poslove koliko je moguće i dodao da je najvažnije da svi imaju neophodne namirnice, stabilno snabdevanje lekovima i da rade hitne službe.

Istakao je da će zaposleni u svim komunalnim preduzećima i službama socijalne zaštite i brige o starima redovno će dobijati plate i dodao da se redovno isplaćuju novčane naknade za sve porodilje, kao i za sva socijalna davanja bez ikakvih smanjenja.

Poručio je da će se nastaviti rad na izgradnji velikih infrastrukturnih projekata, koji su već započeti, dok će realizacija nekih projekata biti pomerena za drugi deo godine ili za narednu godinu i istakao da se nastavljaju radovi na gradilištima kao što su Savski trg, Bulevar Patrijarha Pavla, izgradnja škole u Leštanima...

Kako napominje, jedan od primera dobre prakse je i rad Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, koji je i pored velikog obima posla na polju dezinfekcije, počeo i sa deratizacijom koja se obavlja po redovnom planu.

- Jedan deo mobilnih ekipa sprovodi dezinfekciju stambenih zgrada i javnih prostora uz pojačano angažovanje i "Gradskog Stambenog" i "Zelenila Beograd". Verujem da će u narednih mesec dana tretirati sve opštine i da će posao završiti u predviđenom roku - naveo je Nikodijević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading