Počela dezinfekcija Beogradskih opština: Na terenu 16 pikap vozila

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

31.03.2020

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipe JKP "Gradska čistoća" počele su danas dezinfekciju međublokovskih površina u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. Radovanović
Spremni kao zapete puške

Danas će biti završena dezinfekcija tih površina na Novom Beogradu i u Zemunu, sutra se prelazi na Savski venac, Stari grad i Vračar, a kako je rečeno, cilj je da se u narednih pet do sedam dana dezinfikuju međublokovski prostori na teritoriji svih deset centralnih gradskih opština.

- Na terenu je 16 pikap vozila, koji se inače koriste za zaprašivanje komaraca. Sada se umesto sredstva koje služi za tu namenu, koristi persirćetna kiselina na bazi aktivnog kiseonika, što je i preporuka Svetske zdravstvene organizacije - pojasnio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.


Istakao je da to sredstvo nije opasno ni po zdravlje ljudi niti životinja i zamolio građane da pomere svoje automobile sa unutarblokovskih saobraćajnica kako bi pikap vozila mogla da prođu i izvrše dezinfekciju.

Vesić je rekao da je ovo još jedna mera Grada Beograda kako bi se zaštitili životi i zdravlje građana i zahvalio "Gradskoj čistoći" što je u kratkom roku uspela da preuredi pikapove kako bi se koristili za ovu vrstu dezinfekcije.
Vesić je istakao da će biti dezinfikovane sve međublokovske površine i podsetio da "Gradska čistoća" već čisti ulice hlorom, stajališta, kao i prilaze zdravstvenihm ustanovama.

- Na taj način dajemo dodatni doprinos kako bi se borba sa koronavirusom uspešno završila - rekao je Vesić.

Direktor "Gradske čistoće" Marko Popadić je rekao da će danas biti završena dezinfekcija međublokovrskih površina na Novom Beogradu i u Zemunu.

- Sutra ćemo raditi Savski venac, Stari grad i Vračar, a cilj nam je da narednih od pet do sedam dana završimo dezinfekciju svih međublokovskih prostora na teritoriji deset gradskih opština na kojima obavljamo našu delatnost - rekao je Popadić.

Dodao je da će dezinfekciju vršiti sve dok bude bilo potrebe za tim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading