Počeo sa radom portal za pomoć najstarijima!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.03.2020

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd pustio je u rad portal beogradskih opštinskih kriznih štabova "Ostani kod kuće", putem koga se organizuje pomoć sugrađanima koji imaju više od 65 godina i najugroženijim građanima, kao i donacije i volontiranje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je pojasnio da se građani stariji od 65 godina putem veb-adrese https://ostanikodkuce.beograd.gov.rs/ mogu prijaviti za dobijanje pomoći.

Naveo je da je reč o sajtu koji je izradilo JKP "Infostan tehnologije", preduzeće koje pruža kompletnu informatičku podršku Skupštini grada Beograda, zajedno sa volonterskim timom IT stručnjaka.

- U nekoliko veoma jednostavnih koraka, najstariji građani mogu da izaberu opštinu na kojoj žive, obrate se telefonom opštinskim kriznim štabovima ili popune i pošalju elektronski zahtev za pomoć i na taj način brzo i lako poruče neophodne namirnice i lekove - rekao je Vesić gostujući na Studiju B, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Ukoliko nisu u mogućnosti da to učine sami, može im pomoći neko od mlađih članova porodice, rekao je i objasnio da će, nakon prijema elektronskog zahteva, volonterske ekipe brzo preuzeti porudžbine i potruditi se da najugroženijima u što kraćem roku na kućne adrese isporuče sve potrepštine.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

Vesić je dodao da osim pomoći najstarijima koja je primarna, putem ovog sajta svi koji su u mogućnosti mogu da doniraju sredstva.

- Kako je svaka pomoć doborošla, pozivam sve zainteresovane koji su u mogućnosti da doniraju sredstva, kako bi pomoć bila još bolja i efikasnija i kako bi stigla svima kojima je neophodna - rekao je Vesić.

Treća funkcija sajta "Ostani kod kuće" je, kaže, prijava građana za volontiranje.

- Svi koji žele da pomognu u ovoj krizi mogu to da učine prijavom na novi jedinstveni sistem za evidenciju volontera i volonterki u Srbiji. Prijavljivanje na web-portalu omogućeno je popunjavanjem ponuđene forme ili telefonski - rekao je Vesić, navodi se u saopštenju.

Portal je, kaže, povezan sa nacionalnom platformom Vlade Srbije za prijavu volontera, koju je realizovao Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa drugim organima i institucijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milan

27.03.2020 12:13

Ostani kod kuće, napolju je vruće.

Odgovori 10 0