(FOTO) Republika na ulicama Beograda: Pojačane mere daju razultate, na ulicama nema gužvi

Autor:

Vesti

19.03.2020

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U borbi protiv koronavirusa u Srbiji je uveden policijski čas i ograničeno kretanje ljudima starijim od 65 godina kako bi se sprečilo širenje epidemije. Ove pojačane mere daju rezultate jer na ulicama našeg glavnog grada danas nema gužve.

RepublikaFoto: Republika
Trg republike gotovo je potpuno prazan

Ograničenje kretanja dovelo je do toga da građani ozbiljno shvate da borba sa koronavirusom zahteva ostanak kod kuće, te na ulicama Beograda danas nema puno ljudi. Takođe, primetan je i mani broj vozila na kolovozima, te u gradu nema saobraćajnih gužvi, a vozila GSP saobraćaju redovno.

Većina bašti i ugostiteljskih objekata je prazna. Tek ponegde može se primetiti da neko sedi sam, ili u paru sa još jednom osobom, bez okupljanja većeg broja osoba za jednim stolom.

Foto: Republika
U baštama na Trgu republike većina stolova je slobodna

U glavnoj gradskoj ulici Knez Mihailova nema uobičajene gradske vreve. Ova ulica, nekada puna ljudi, danas je gotovo prazna i može se sresti tek poneki prolaznik koji užurbano hoda, ili red ispred prodavnica gde građani disciplinovano čekaju da završe svoje obaveze.

RepublikaFoto: Republika
U Knezu građani uredno poštuju propise i strpljivo čekaju u redu

Apel državnih funkcionera, uvođenje policijskog časa i ograničenje kretanja počeo je da daje rezultate. Da li su oni dovoljni, pokazaće vreme i buduće mere koje će doneti Vlada u uslovima vanrednog stanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading