Gradski sekretar otkriva kakvo je stanje u beogradskim vrtićima zbog koronavirusa

Autor: b92.net, Republika

Vesti

13.03.2020

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Stanje u beogradskim vrtićima je redovno, deca dolaze u neznatno manjem broju nego što je uobičajeno", rekao je gradski sekretar Slavko Gak.

RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO
Foto: Ilustracija

On je kazao da je to uglavnom iz predostrožnosti, sredstava za dezinfekciju ima dovoljno, a zaposleni imaju instrukcije o tome kako da se ponašaju. 

Gak je danas razgovarao s direktorima predškolskih ustanova u Beogradu o sprovodjenju mera u vrtićima i načinima sprečavanja širenja zaraze virusom korona.

Kako je rekao, sad je najvažnija poruka da je vreme za oprez, ali nikako za paniku te da je razumljiva i normalna zabrinutost roditelja.

Gak je rekao da je jedino ispravno slušati savete stručnjaka, voditi se onim što lekari savetuju, te da se i u vrtićima postupa isključivo u skladu sa tim.

- To znači pojačane higijenske mere, kako često pranje ruku dece pod nadzorom vaspitača, tako i objekata, ali i brzo reagovanje u slučaju bilo kakvih primećenih simptoma kod dece ili zaposlenih o čemu je dobio uveravanje direktora da su ustanove za to potpuno spremne - zaključio je gradski sekretar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading