(FOTO) Vesić sa ruskim investitorima: Počinje rekontrukcija oronule zgrade Bigza!

Autor:

Vesti

13.03.2020

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski investesticioni fond "Marea" preuzeo je rekonstrukciju oronule zgrade Bigza, koja će dobiti novo ruho, a naš grad moderan poslovni prostor u skladu sa svetskim standardima.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vesić sa ruskim investitorima

Kako za Srpski telegraf kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić, biće to samo deo investicije od 350 miliona evra koliko će "Marea" uložiti u Beogradu.

I dok ostali investitori mahom grade nove objekte, ruski investicioni fond ima drugačiji način rada.

- Oni uzimaju stare objekte, potpuno ih srede i takav prostor dobija drugačiju namenu. Ovo je inače trend u svetu, kako bi se sačuvale stare i istorijski vredne zgrade. Takvi objekti najčešće imaju određeni stepen zaštite, pa se svi radovi obavljaju uz strogo poštovanje zakona o zaštiti spomenika - objašnjava zamenik gradonačelnika.

Pored Bigza, "Marea" već radi na rekonstrukciji zgrade preko puta čuvenog restorana Šumatovac, a uskoro započinju i sanaciju još jedne stare zgrade preko puta nekadašnjeg Depoa u Bulevaru Kralja Aleksandra nedaleko od opštine Zvezdara.

- Cilj je sačuvati istorijsku vrednost i tradiciju objekata, ali im dati novu namenu. Moj cilj je da svakog investitora saslušam i ohrabrim da uloži što više novca u naš grad - dodao je Vesić.

Ove obnovljene zgrade nude poslovni prostore onim kompanijama kojima nisu potrebni veliki, već manji prostori i koje sada najčešće rade po iznajmljenim stanovima u centru grada. Iako u Srbiji rade već sedam - osam godina "Marea" je najveći broj investicija ostvarila u poslednje četiri godine.

- Gradska vlast sada ima otvoreniji pristup investitorima. Svaki investitor koji uloži više od 50 miliona evra ima pravo na posebnu radnu grupu koja će im pomagati, a pogodnosti imaju i oni koji ulože više od 10 miliona evra. Cilj je da investitore ohrabrimo da što više novca ulažu u Beograd - zaključio je zamenik gradonačelnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading