(FOTO) Vesić: Do kraja godine skoro 500 komunalnih milicionera u BG!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.03.2020

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom ove godine Beograd će dobiti još 150 milicionera, što znači da će u glavnom gradu biti skoro 500 komunalnih milicionera, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da će na taj način građani biti sigurniji i da će biti više komunalnog reda.

RepublikaFoto: Grad Beograd
Godišnji sastanak

Nakon godišnjeg sastanka komunalne milicije, na kome su se sumirali rezultati, Vesić je poručio da će Sekretarijat za poslove komunalne milicije prvi put imati svoje ispostave, odnosno svoje stanice u prigradskim opštinama.

- Otkad je ova služba osnovana, kao posledica primanja većeg broja ljudi zamišljeno je da prigradske stanice za početak budu u Obrenovcu i Mladenovcu, a potom će biti osnovane i u ostalim prigradskim opštinama - rekao je Vesić.

Kako je dodao, građani prigradskih opština će tako moći da imaju asistenciju komunalne milicije, što je, kako kaže, do sada bilo nemoguće.

Vesić ističe da je prošle godine nabavljeno 40 novih automobila za komunalnu miliciju, i dodaje da je u toku izrada softvera, koja će omogućiti da svaki milicioner poseduje tablet, kojim će na licu mesta dokumentovati sve i tako ubrzati rad na terenu.

- Tako ćemo izbaciti sve formalnosti koje su do sada postojale - kazao je Vesić.

On je dodao da će u narednom periodu komunalna milicija promeniti uniforme, u skladu sa zakonom, i istakao da će i građani moći da učestvuju u odabiru konačne vezije.

- Sledeće godine ćemo krenuti da nabavljamo opremu. Mi smo ponosni na rezultate komunalnih milicionera i znamo da se njihov rad često odvija u teškim uslovima - istakao je Vesić.

Vesić napominje da u Beogradu trenutno ima 340 komunalnih milicionera, i dodaje da je u prethodnom periodu primljeno njih 60.

Vršilac dužnosti sekretara komunalne milicije Ivan Divac je istakao izuzetnu saradnju sa policijskom upravom i dodao da se zajedničkim radom posle više od 30 godina iskorenio divlji taksi u Beogradu.

- Nastavljamo da uvodimo komunalni red uz punu podršku Grada - rekao je Divac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dejan

10.03.2020 12:33

Za to ima pare a za obrazovanje i zdravstvo nema novozaposlenih.