TOPLI RADIJATORI U BEOGRADU

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

06.10.2017

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu počinje grejanje, a tokom sutrašnjeg dana svi radijatori će biti topli.

RepublikaFoto: pixabay.com
U Beogradu počinje grejanje

U pojedinim delovima Beograda mlaki radijatori prethodnih dana, usled funkcionalnih proba, bili su priprema za grejnu sezonu. Međutim, na temperaturama koje su u jutarnjim i večernjim satima jedva bile u plusu, Beograđanima nije bilo dovoljno da se zagreju posle naglog prelaska sa tropskih vrućina.

Pošto se za dane vikenda najavljuje još jači hladan talas, te su sutra prognozirane temperature između sedam i 13 stepeni, nadležni u gradu su insistirali od "Beogradskih elektrana" da već danas krenu sa zagrevanjem domova u prestonici. U to su već mogli da se uvere pojedini Novobeograđani kada su uslikali svoju toplanu ovog popodneva kako "purnja".

- Dao sam nalog "Elektranama" da se krene sa toplim probama, tako da će večeras već 90 odsto stanova biti toplo, a sutra u jutarnjim satima sva domaćinstva koja se greju na ovaj način - rekao je gradonačelnik Siniša Mali prilikom večerašnje posete toplani na Novom Beogradu, uz napomenu da "Elektrane" nikad nisu bile spremnije za grejnu sezonu.

Podsetimo, grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra, ali je ovo gradsko preduzeće, shodno Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, dužno da greje Beograđane od 1. do 14. oktobra ukoliko su prognozirane srednje dnevne temperature 12 stepeni ili niže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading