Pakuje se novogodišnja rasveta, do 15. marta prestonica će ugasiti sva praznična svetla

Autor:

Vesti

18.02.2020

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor JKP "Javno osvetljenje" Aleksandar Cincar Poposki najavio je da će danas na svim lokacijama u gradu početi gašenje svih elemenata novogodišnje rasvete, što će biti završeno do sutra uveče, a zatim će početi demontaža i odlaganje, koji će trajati najkasnije do 15. marta.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Beograd u novogodišnjem raspoloženju

Poposki je naglasio da je za ovu nogodišnju sezonu postavljana rasveta, bez dodatne nabavke, u prigradskim opštinama na velikom broju lokacija.

- Prvo će biti ugašena rasveta, a zatim će uslediti parcijalna demontaža u zavisnosti u kojim delovima grada se bude dobijala dozvola nadležnih službi. Tako će, na primer, nakon dobijene dozvole, na mostovima biti demontirani svi elementi u toku noći kada je smanjen intenzitet saobraćaja - rekao je Poposki i dodao da će radnici na licu mesta vršiti i procenu stanja instaliranih elemenata, kako bi se oni dalje klasifikovali.

Direktor preduzeća se nada da će celokupna rasveta biti skinuta najkasnije do 15. marta, zaključno sa klasifikacijom, pripremom za sledeću godinu i skladištenjem u magacinu.

On je rekao da je preduzeće zadovoljno stanjem novogodišnje javne rasvete, koja je u odnosu na lane ove godine u mnogo boljem stanju.

- Prošle godine smo imali problema sa huliganima koji su unišavali i znatno oštetili rasvetu, a ove godine to nije bio slučaj, tako da je u veoma dobrom stanju. Na nekim lokacijama je zbog udara vetra došlo do neznatnih oštećenja, ali u odnosu na prošlu godinu šteta je zanemariva - naveo je Poposki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading