(FOTO) BEZOBRAZLUK! Stanari Vojvode Stepe razjareni: Parkiraju nasred trotoara, majke sa decom ne mogu da prođu!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

16.02.2020

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanare Ulice vojvode Stepe razbesno je nedavno postupak jednog od brojnih nesavesnih vozača koji se kreću prestoničkim drumovima. Ne mareći za to da li će i kako neko od pešaka moći da prođe, ovaj bahati vozač parkirao je svoj automobil nasred trotoara.

RepublikaFoto: Photo by Kaboompics .com from Pexels
Foto: Ilustracija

Ovo je samo jedan u nizu slučajeva nepropisno parkiranih automobila u ovoj ulici. Njih ima na svakom koraku, a sada je jedna sugrađanka rešila da svoje nezadovoljstvo podeli i na Tviteru.

Na fotografiji vidimo da je u delu ulice u kome je trotoar uzak toliko da jedva ima mesta za prolaz i kada nema parkiranih automobila, jedan od vozača koji ne mare preterano za muke svojih sugrađana, svoj automobil parkirao tako da su pešaci morali da izlaze na kolovoz kako bi nastavili da se kreću u željenom smeru.

Ovakvi postupci, pored toga što su kažnjivi zakonom, predstavljaju veliki problem za ljude koji žive u ovoj ulici, a naročito za slepe i slabovide jer su u velikom broju slučajeva automobili parkirani upravo na stazi koja je predviđena da njima olakša kretanje.

- Svaka šetnja trotoarom kroz Vojvode Stepe je lutrija. Gotovo na svakom koraku su parkirani automobili. Nema dana da bar jedan nije parkiran na trotoaru, na stazi za slepe, tako da moramo da izlazimo na ulicu da bismo ih zaobišli, a na ulici rizikujemo da nas udari automobil, majke koje voze bebe u kolicima moraju da obilaze automobil. Ljudi se plaše da puštaju decu samu na ulicu, da ih ne bi neko udario, zahvaljujući vozačima koji ne žele da ostavljaju svoje automobile na mestima koja su za to predviđena, parkinzima - objašnjava revoltirana sugrađanka.

Kazne za bahato parkiranje i do 50.000

Za prekršaj parkiranja vozila na javnim zelenim površinama visina kazne varira u zavisnosti od lokacije. Ukoliko je vozilo parkirano u zoni trga ili pjacete ona iznosi 25.000 dinara, dok na primer, ukoliko je vozilo parkirano na zelenoj površini u okolini stambenih zgrada kazna će iznositi 5.000 dinara. Ukoliko je nepropisno parkiran automobil koji pripada pravnom licu, ova kazna iznosi čak 50.000 dinara!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Majstor

16.02.2020 17:37

Oni samo razumeju jezik bezobrazluka. Bacite što više otpada na njihove lude mašine. Bacite im po šaku blata na šoferšajbnu. Ali nemjte im ništa oštetiti.