Tender za izgradnju groblja kućnih ljubimaca u septembru

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.02.2020

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Tender za izgradnju groblja kućnih ljubimaca biće najverovatnije raspisan u septembru", najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: Skupština grada Beograda
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Vesić je rekao da Saobraćajni institut CIP projektuje groblje kućnih ljubimaca u Bloku 51 na Novom Beogradu i da se građevinska dozvola očekuje u septembru ove godine, kada će biti raspisan i tender za izbor izvođača.

Tender će obuhvatiti prvu fazu uređenja kompleksa u okviru kojeg će se graditi saobraćajnice, pešačke staze, zelene površine, parkinzi, prateća komunalna infrastrukturu i administrativni objekat.

Vesić je podsetio da je Grad Beograd sa Saobraćajnim institutom CIP nedavno potpisao i ugovor za izradu projekta za izgradnju centra za spaljivanje animalnog otpada, koji je planiran u okviru kompleksa groblja, a objekat će se graditi u drugoj fazi, saopštio je Beoinfo.

RepublikaFoto: pixabay.com

U kompleksu je predviđena mogućnost sahranjivanja kućnih ljubimaca na više načina, a prostor će biti uklopljen sa postojećim zelenilom.

Kompleks groblja je podeljen na tri funkcionalne celine: prednju zonu - administrativni objekat u kome su planirani veterinarska ambulanta, sala za ispraćaje i prodavnica za prateću opremu; srednju zonu - koja je namenjena pojedinačnom i grupnom sahranjivanju životinja i zadnju zonu - u kojoj će se nalaziti centar za spaljivanje animalnog otpada.

Prostor za sahranjivanje sastojaće se od trga za ispraćaj, parcela za rozarijume i kolumbarijume, parcele za grobove u nizu i prostora za zajedničko sahranjivanje.

Svi sadržaji će biti povezani internim saobraćajnicama i pešačkim stazama. Dimenzije grobnih mesta određene su prema veličini životinja.

Po obodu kompleksa planirano je zaštitno zelenilo širine 15 metara, a drvoredi su predviđeni uz parking prostor na ulazu u groblje, duž glavne pristupne saobraćajnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading