GRADONAČELNIK IZNEO PRECIZNE PODATKE: Preko 1.000.000 turista posetilo Beograd!

Autor: Republika

Vesti

31.01.2020

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je 2019. prva godina u kojoj je Beograd posetilo više od milion stranih turista, odnosno 1.056.578 gostiju iz inostranstva.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Zoran Radojičić

- Beograd nastavlja da obara sve rekorde posećenosti. Prema podacima Sekretarijata za upravu, u 2019. imali smo ukupno 1.258.348 turista, što je osam odsto više nego 2018. godine. Oni su ostvarili ukupno 2.696.832 noćenja, što je devet odsto više noćenja nego u 2018. godini - rekao je Radojičić za Tanjug.

On je istakao da ovi podaci potvrđuju da je naš grad ozbiljna turistička destinacija i da na to možemo da budemo ponosni.

 

 

Gradonačelnik je rekao da je najviše turista iz Kine, kojih je bilo 55 odsto više nego u prethodnoj godini. 

- Oni su prestigli turiste iz Turske, koji su bili najbrojniji, a sada su drugi po redu. Slede turisti iz Nemačke, Hrvatske, Grčke i drugih zemalja. Nastavljamo da radimo na tom planu i težimo daljem povećanju broja turista - zaključio je Radojičić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading