(FOTO) Gradonačelnik Radojičić obradovao mališane u Tiršovoj

Autor: beograd.rs, Republika

Vesti

31.12.2019

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić posetio je danas Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj i tom prilikom deci koja se trenutno nalaze na lečenju podelio novogodišnje paketiće. Radojičić je rekao da je danas prvi put kao gradonačelnik došao u obilazak Dečije klinike u Tiršovoj.

RepublikaFoto: beograd.rs
Gradonačelnik sa mališanima

- U prethodnom periodu dolazio sam nekoliko puta u nezvanične posete kolegama ili eventualno jednom nedeljno kada uskladim obaveze i dođem da radim. Ipak, danas sam došao da prvi put u ime Grada Beograda uradim nešto konkretno za mališane koji se ovde leče. Znam šta deci znače paketići 31. decembra, a znam i kako se osećaju lekari i pacijenti kada se nakon takvih događaja isključe svetla i kada se noćni sati provode u bolnici. Danas pokušavamo da im pružimo podršku i olakšamo vreme provedeno u bolnici za novogodišnje praznike - rekao je Radojičić. 

On je istakao da je danas ponovo skrenuta pažnja javnosti na Tiršovu i potvrdio da u vreme praznika ljudi zaista odreaguju, pa stižu donacije i pokloni.

RepublikaFoto: beograd.rs
Gradonačelnik u Tiršovoj

- Moja glavna želja vezana za ovu kliniku i 2020. godinu ostaje izgradnja "Tiršove 2". Duboko verujem da istu želju imaju svi Beograđani koji žele dobro našoj deci. Veliko mi je zadovoljstvo što je danas sa nama u poseti Tiršovoj i Ljiljana Kapor, supruga našeg pokojnog slikara i književnika Mome Kapora. Razgovarali smo i o tome kako da njegovim umetničkim delima obogatimo prostor klinike i odlučili da izaberemo nekoliko slika koje će ovde biti izložene. Razmišljamo i o biblioteci koja bi sadržala Kaporove knjige, a koje bi deci olakšale boravak u bolnici. Svoj deci koja se nalaze u Tiršovoj i drugim bolnicama želim da što pre ozdrave - zaključio je gradonačelnik i čestitao Novu godinu Beograđanima i gostima našeg grada. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lea

31.12.2019 14:02

Svaka cast!