Obnovljen park sa dečjim igralištem u naselju Stara Rakovica

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.12.2019

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U beogradskom naselju Stara Rakovica, u ulici Mile Dimić, danas je otvoren obnovljen park sa dečjim igralištem, a radovi su koštali više od šest miliona dinara.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da u okolini tog parka živi oko 10.000 građana i da je igralište urađeno onako kako se rade sva igrališta u Beogradu, odnosno po svim svetskim standardima.

Dodao je da igralište ima gumenu podlogu, rekvizite koji su prilagođeni deci, klupe...

"Veoma sam zadovoljan što smo pred Novu godinu uspeli da obradujemo žitelje ovog dela grada i na taj način pokazali da gradska vlast vodi računa o tome da prestonica bude prijemčivija za ljude", rekao je Vesić.

On je naveo da ovaj, ali i svi drugi parkovi koje je uredila sadašnja vlast, na najbolji način pokazuju šta je suština politike Grada Beograda.

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Goran Vesić

"Naša osnovna politika je da Beograd postane grad za ljude, a to znači da ljudi tamo gde žive, na 100, 200 ili 500 metara treba da imaju uređeno igralište za decu, prostor za odmor, biciklističku stazu, dobar javni prevoz, uređene ulaze... ", rekao je Vesić.

To znači da je grad human i da je prilagođen ljudima koji u njemu žive, podvukao je on.

"Zato je naša najvažnija politika, bez obzira na sve velike infrastrukturne projekte, koji su takođe važni, da ovaj grad postane human", istakao je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading