Vesić: Katastar u svim beogradskim opštinama

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.12.2019

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Republičkog geodetskog zavoda i beogradske opštine Rakovica potpisali su danas ugovor o saradnji kojim se uređuje način korišćenja prostorija te opštine u koje će se preseliti deo Republičkog geodetskog zavoda - Služba nepokretnosti Rakovica (Katastar).

RepublikaFoto: Grad Beograd
Potpisivanje ugovora o međusobnoj saradnji

Radovi na adaptaciji prostorija u kojima će se nalaziti katastar, koje sopstvenim sredstvima finansira opština Rakovica, su u toku i planirano je da katastar u toj opštini već u januaru počne sa radom.

Preseljenjem dela RGZ-a građanima Rakovice će biti olakšano da završavaju poslove katastra, a posebno će se olakšati proces legalizacije objekata, imajući u vidu da će uskoro sve gradske opštine, uključujući i Rakovicu, uskoro biti zadužene za legalizaciju objekata površine do 400 metara kvadratnih.

Ugovor su u zgradi opštine Rakovica potpisali predsednik te opštine Vladan Kocić i direktor RGZ-a Borko Drašković, u prisustvu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i državnog sekretara u MUP-u Milosava Miličkovića.

Foto: Grad Beograd

- Naš plan je da zajedno sa RGZ-om u većini beogradskih opština osnujemo ovakve isppstave. Završena je ovakva ispostava na Čukariči, radiće se na Vračaru, a onda slede i druge opštine jer želimo da na ovaj način omogućimo ljuduma da završe što više mogu upravnog posla - rekao je Vesić.

Promenjen je Statut grada Beograda, a pre toga i Zakon o glavnom gradu, podsetio je Vesić i dodao da su opštinama vraćene mnoge nadležnosti tako da građani sada više poslova mogu da završe u opštini u kojoj žive.

Foto: Grad Beograd

Prema ugovoru koji je danas potpisan, za RGZ izdvojene su prostorije u suterenu površine oko 340 metara kvadratnih, sedam kancelarija na četvrtom spratu i šalteri 14, 15 i 16 u Uslužnom centru opštine Rakovica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading