Grad Beograd izašao u susret Nikoli (19): Stan za mladića i njegove maloletne sestre

Autor:

Vesti

14.12.2019

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle priče o Nikoli Petroviću (19) i njegovim maloletnim sestrama, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naložio je da se za prvu narednu sednicu Skupštine grada pripremi Izmena i dopuna Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, po kojima bi Grad mogao da deci koja ostanu bez roditelja dodeli da žive u stanovima predviđenim za tu namenu.

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Goran Vesić

Vesić je naveo da se to odnosi na period do osamostaljivanja, za decu koja na drugi način ne mogu da obezbede krov nad glavom.

- Osim toga, planiramo uvođenje nove finansijske pomoći koja će, takođe, biti usmerena kao podrška ovoj kategoriji dece i mladih - rekao je Vesić.

Posle usvajanja odluke, Grad će biti u mogućnosti da rešava probleme ovakvih porodica, kojih ima dvadesetak na teritoriji grada, a porodica Petrović iz Ugrinovaca biće prva.

Zamenik gradonačenika je istakao da je i Centru za socijalni rad naložio da preduzme sve mere koje su u skladu sa važećom odlukom, kako bi se pružila hitna pomoć ovoj porodici, imajući u vidu specifičnu situaciju koja ih je zadesila.

Priča o sudbini 19.godišnjeg mladića iz Ugrinovaca koji je, pored teškog života, ostao bez oba roditelja i sada se bori da dobije starateljstvo nad maloletnim sestrama Nevenom i Nikolinom, naišla je na veliki odjek u javnosti.

Različita udruženja pomažu Nikoli

Među prvima bilo je Udruženje "Mreža žena u policiji", koje će se odreći članarine šest meseci u korist Nikole i njegovih sestara.

- Odreći ćemo se 40.000 dinara članarine mesečno, koje ćemo uplaćivati Nikoli dok ne završi srednju školu, tačnije šest meseci sledeće godine - kaže Marija Sinđelić, predsednica Udruženja.

Sinđelićeva ističe da ih je podržao i Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, koji će lično, kao i njegovi saradnici, izdvojiti deo primanja i finansijski pomoći porodici Petrović.

Nikola: Najvažnije mi je sada da sačuvam sestre uz sebe

- Hvala mnogo ženama u policiji i ministru na pomoći, kao i Slaviši Kokezi, predsedniku Fudbalskog saveza Srbije. To je previše novca. Imaćemo da se prehranimo i za još neke potrepštine. Beskrajno sam zahvalan svim ljudima koji su zvali da nam pomognu. Najvažnije mi je sada da sačuvam sestre uz sebe, da budem njihov staratelj. Posle objava u medijima koji su zaokupili pažnju javnosti. javili su se iz socijalne službe opštine Zemun i rekli da će nam uplatiti jednokratnu pomoć - kaže Nikola

Jedan vlasnik privatne firme, stipedniraće najmlađu sestru dok ne završi srednju školu, a novčanu popmoć su doneli i iz organizacije "Srbi za Srbe", a pomoć su ponudili i drugi pojedinci i firme.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading