(FOTO) Obnovljeno igralište na Maleškom brdu

Autor: Republika

Vesti

13.12.2019

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon Birčaninove i Savske, još jedan deo Savskog venca dobio je potpuno rekostruisano dečije igralište u Maleškoj ulici, zahvaljujući Opštini koja je uložila sredstva u obnovu.

RepublikaFoto: savskivenac.rs
Irena Vujović sadila drveće

Igralište je danas obišla predsednica opštine Irena Vujović i ovom prilikom zajedno sa saradnicima posadila pet stabala platana na zelenoj površini igrališta.

Akciju sadnje drveća pokrenula je opština Savski venac uz podršku JP "Srbija šume", a prema rečima predsednice Vujović, sve sa ciljem podizanja ekološke svesti i očuvanja zdrave životne sredine.

RepublikaFoto: savskivenac.rs

-Svi mi kao građani pojedinci,  odgovorni smo za našu okolinu i prirodu i zato ovom akcijom želimo da damo primer i drugima u našoj zajednici, kako bi koliko toliko doprineli stvaranju bolje budućnosti za sve nas, a pogotovo za generacije koje dolaze. Ovo igralište, gde će uživati naši najmlađi sugrađani koristeći rekvizite koje smo za njih i postavili,  pravo je mesto za ozelenjavanje i raduje me što će zasađeni platani u budućnosti pružati kiseonik i hladovinu  deci i roditeljima koji ovde budu boravili - poručila je Irena Vujović posebno se zahvalivši JP "Srbija šume" na pomoći u realizaciji akcije i sadnicama koje je obezbedilo.

RepublikaFoto: savskivenac.rs

- Mi ćemo uvek i sa velikim zadovoljstvom podržati svaku akciju ozelenjavanja grada i Srbije uopšte. Svima nam je u interesu da se što više sadi i da se na taj način postepeno poboljšava mikroklima gradskih lokacija, a sve to onda zajedno doprinosi kvalitetnijem vazduhu u našem gradu. Drago nam je što će ovi platani koje smo danas posadili biti svedoci novih generacija koje će stasati na ovom igralištu – poručio je v.d. direktor JP "Srbijašume" Igor Braunović.

RepublikaFoto: savskivenac.rs

Događaju su prisustvovali v.d. direktor JP "Srbijašume" Igor Braunović, pomoćnik direktora JP "Srbijašume" Emilija Stojić, pomoćnik predsednice GO Savski venac Aleksandar Dujanović i članovi Opštinskog veća Miloš Vidović, Strahinja Kukić i Uroš Tripković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading