(FOTO) Otvoren praznični festival u parku na Topličinom vencu!

Autor: Tanjug

Vesti

10.12.2019

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Paljenjem lampica na novogodišnjoj jelki u parku Vojvode Vuka na Topličinom Vencu i muzičkim koncertom, večeras je otvoren praznični festival koji će trajati do 8. januara sledeće godine.

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Goran Vesić

Otvaranju festivala prisustvovao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je istakao da se prvi put na Topličinom vencu, koji je rekonstrusian ove godine, održava manifestacija "Beogradska zima".

- To i jeste suština kada radimo negde rekonstrukciju, da taj prostor prilagodimo tako da mogu da se održavaju kulturne i druge manifestacije, da ti prostori imaju sadržaja - rekao je Vesić za Tanjug.

On je naveo da je Adrija medija, koja je partner Grada Beograda u organizovanju manifestacije "Beogradska zima", preuzela na sebe da od danas do 8. januara organizuje koncerte, pozorišne predstave, dečije predstave i druge događaje koji će ovde okupljati ljude.

- Mislim da su napravili jedan lep događaj i pokazali drugim kompanijama da mogu i oni da učestvuju u Beogradskoj zimi - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika najavio je i da će za desetak dana na Trgu republike biti otvoreno najveće ikada klizalište u Beogradu čime će se, kako je naveo, pokazati funkcija Trga republike nakon preuređenja kao mesta za održavanje velikih događaja.

- Na sve više i više prostora u Beogradu održavamo razne manifestacije tokom zime - istakao je Vesić, navodeći da je "Beogradska zima" važna zbog turista, ali da je pre svega namenjena Beograđanima kako bi "imali gde da se provedu" i dočekaju Novu godinu.

Vesić je najavio i da će za 7-8 dana u Lazarevcu biti pokrenut deo manifestacije "Beogradska zima".

- Tako jedan po jedan prostor otkrivamo, kako šta uradimo, to ostaje u funkciji - rekao je Vesić dodajući da uređenje nije samo po sebi cilj, već daje cilj da novi prostori služe građanima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading