PAŽNJA! Lažni radnici EPS-a operišu od vrata do vrata

Autor: Blic, Republika

Vesti

06.12.2019

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažni radnici Elektrodistribucije poslednjih dana "operišu" po zgradama na Novom Beogradu, a sve pod izgovorom zamene brojila. Iz EPS-a tvrde da trenutno ne sprovode nikakvu sličnu akciju, te da radnici nikada ne idu od vrata do vrata!

RepublikaFoto: youtube.com/Potrošački savetnik
Foto: Ilustracija

Nakon lažnih humanitaraca, radnika "Parking servisa" i "Infostana", ali i budističkih monaha, na prestoničkim ulicama, pojavili su se i lažni radnici EPS-a.

U Fejsbuk grupi "Blok 23 - Novi Beograd" objavljena je fotografija na kojoj se vidi obaveštenje komšijama kako ne bi upali u prevarantsku zamku. Naime u ulazu zgrade u Bulevaru Milutina Milankovića 60, pojavio se radnik, koji se predstavlja kao deo EPS-a.

- Od 4. decembra na našem ulazu pojavio se lažni radnik Elektrodistribucije, koji je obilazio stanove i u jednom stanu, zatekavši stariju žensku osobu, na prevaru iznudio novac, za navodnu zamenu brojila - deo je obaveštenja iz pomenute grupe.

Proverom u Elektrodistribuciji, kako stoji dalje u tekstu, saznali smo da na teritoriji Novog Beograda nije u toku nikakva akcija zamena električnih brojila. To su za medije potvrdili i iz EPS-a.

 

 

- Operator distributivnog sistema "EPS Distribucija" trenutno nema nikakvu akciju zamene brojila na području Novog Beograda - stoji u odgovoru EPS-a.

Oni dodaju, ali i upozoravaju da radnici nikada ne idu od vrata do vrata, te da nikada ne naplaćuju usluge u gotovini.

- Radnici "EPS Distribucije" nikada ne idu od vrata do vrata u zgradama da bi nudili bilo kakve usluge. Takođe, radnici "EPS Distribucije" nikada ne traže novac niti naplaćuju usluge u gotovom novcu, već se sve usluge plaćaju na račun. Pozivamo građane da ukoliko im osobe koje se predstavljaju kao radnici distribucije zatraže novac, obavezno taj slučaj prijave "EPS Distribuciji" i policiji - stoji u odgovoru EPS-a.

Slučaj iz Bulevara Milutina Milankovića i lažnog radnika, prema obaveštenju iz pomenute grupe, zabeležile su nadzorne kamere, te je snimak dostavljen policiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading