SJAJNIJE NEGO PROŠLE GODINE: Novogodišnji ukrasi u Beogradu već polovinom oktobra

Autor: telegraf.rs

Vesti

25.09.2017

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novogodišnji ukrasi u Beogradu trebalo bi da osvanu već sredinom oktobra, kada JP "Javno osvetljenje" ima u planu da počne da postavlja svečanu rasvetu. Svetiljki će ove godine biti na 30 lokacija više nego prošle godine, to jest plan je da ih bude na minimun 86 lokacija u Beogradu, pišu Novosti.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Beograd još sjajniji već za manje od mesec dana

Za postavljanje rasvete biće potrebno mesec i po, a konačnu odluku o tome kako i gde će lampioni i ukrasi biti postavljeni, daće grad Beograd.

JP "Javno osvetljenje" nabaviće još 38 različitih tipova svetlećih figura i još 1.280 ukrasa. Takođe,Uprava grada donosi i konačnu i odluku kada će rasveta biti uključena.

Kako se navodi, novogodišnja oprema još nije stigla, ali je sa firmom "Keep light" potpisan ugovor za njihovu nabavku vredan 169.945.000 dinara.

Takođe, reparacijom će doterati oko 1.600 starih ukrasa, jelki, lampiona u obliku zvezda, cvetova i pahulja, svetlećih lančića.

Za popravku starih ukrasa biće izdvojeno oko 17,5 miliona dinara.

Novogodišnja rasveta u Beogradu prošle godine upaljena je već početkom novembra, a gradonačelnik Siniša Mali to je objasnio rečima da će Beograd tokom novogodišnjeg programa primiti rekordan broj turista i da je zato više novca uloženo u rasvetu i program.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading