Vesić: Danas ću predložiti da Blagoje Jovović, atentator na Ante Pavelića, dobije ulicu u Beogradu

Autor: Republika

Vesti

29.11.2019

09:26 >> 09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da bi Blagoje Jovović, atentator na ustaškog vođu Ante Pavelića, mogao da dobije ulicu u Beogradu.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Goran Vesić

- Blagoje Jovović je heroj srpskog naroda jer je izvršio atentat na najvećeg srpskog zlotvora i ubicu ustaškog poglavnika Antu Pavelića. Stotine hiljada Srba je ubijeno na najmonstruoznije načine od Pavelićevih ustaša u NDH, a ovaj zlikovac je u Jasenovcu osnovao i logor za srpsku decu - rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B.

Podsetio je da je Jovović 10. aprila 1957. godine, na dan kada su ustaše u Argentini slavile dan osnivanja njihove nacističke države, izvršio atentat na zlikovca Pavelića koji je umro od posledica ranjavanja.

- Danas ću, kao građanin Beograda, podneti predlog da Blagoje Jovović dobije ulicu u Beogradu. Nadam se da će ovaj predlog naići na odobravanje javnosti i da se neće naći neki srpski istoričari koji će nas ubeđivati da Jovović nije heroj - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading