NEVEROVATAN PODVIG BEOGRADSKIH HIRURGA: Porodili ženu, a posle bebe izvadili 4 puta težu STVAR!

Autor: informer.rs

Vesti

27.11.2019

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pacijentkinja je bila trudna i u isto vreme nosila je tumor u materici koji nije smeo da se dira pre porođaja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

U GAK "Narodni front" izvedena je operacija dostojna divljenja na pacijentkinji iz Banjaluke.

Pacijentkinja stara 38 godina bila je podvrgnuta izuzetno teškoj intervenciji.

Ona je porođena carskim rezom, i zdrava beba je došla na svet, a onda su lekari izvadili matericu porodilje, i tumor težak 11,5 kilograma.

- Svi zajedno smo odradili sjajan posao, i što je najbitnije, spasli smo mamu i bebu. Pacijentkinja je došla trudna, sa miomom na materici koji je rastao neverovatnom brzinom. Saznala je da ima problem u sedmoj nedelji trudnoće, ali je tada operacija bila nemoguća jer bi morala da bude odstranjena i materica i ona ne bi više mogla da rađa. Zbog velikog obima tumora, hteli smo da je porodimo u 28. nedelji, ali su svi pregledli pokazali da se beba neometano razvija i da je tumor ne ugrožava - rekla je načelnica porodilišta prof. dr Snežana Rakić.

- Nimalo naivna, dvostruka intervencija trajala je duže od dva sata. Najpre je izvađena devojčica od 2,6 kilograma, a potom i tumor od čitavih 11,5 kilograma. Nažalost, morali smo pacijentkinji da izvadimo i matericu, ali smo uspeli. Nakon sedam dana, mama i kćerka puštene su na kućni oporavak - rekla je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading