BEOGRAD BRINE O DAMAMA: Evo kako će biti obeležen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Autor: Republika

Vesti

24.11.2019

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Grad Beograd obeležiti 25. novembar, Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

RepublikaFoto: Telegraf/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Kako je Vesić istako na svom Fejsbuk profilu, to će biti učinjeno na taj način što će neke od najvažnijih instutucija i zdanja u Beogradu biti osvetljene narandžastom bojom, koja simbolizuje borbu protiv naselje nad ženama.

- Povodom, 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Grad Beograd je, u znak razumevanja i podrške ženama žrtvama nasilja, naložio da sutra Narodna skupština Republike Srbije, palata „Albanija", Most na Adi, fontana na Slaviji i Brankov most svetle narandžastom bojom. Verujemo da ćemo ovom bojom, koja simbolizuje borbu protiv nasilja nad ženama, ukazati društvu na ovaj problem kao i da ćemo da podsetimo da nasilje nad ženama, ali i na bilo kim drugim nije dozvoljeno - naveo je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading