"Grad Beograd vodi računa o zdravlju svojih građana"

Autor: Beoinfo

Vesti

30.10.2019

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić prisustvovao je otvaranju 20. Jesenjeg festivala zdravlja, koji se danas i sutra održava u Domu vojske.

RepublikaFoto: beograd.rs
Zoran Radojičić prisustvovao je otvaranju 20. Jesenjeg festivala zdravlja, koji se danas i sutra održava u Domu vojske

Događaju je prisustvovala sekretarka za zdravstvo Vera Dražić, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavica Đukić Dejanović i članica Organizacionog odbora Jesenjeg festivala zdravlja dr Mima Fazlagić.

Radojičić je istakao da Grad Beograd vodi računa o zdravlju svojih građana.

- Ove godine smo duplo više novca izdvojili za zdravstvo. Nastavićemo da povećavamo izdvajanja za taj sektor, bez obzira na to što će od sledeće godine primarna zdravstvena zaštita preći u nadležnost republike. Zdravlje Beograđana nam je jako važno i nastavićemo da brinemo o njima i da ulažemo u zdravstvene ustanove - najavio je gradonačelnik.

On je istakao značaj Jesenjeg festivala zdravlja i rekao da desetogodišnja tradicija ovog festivala i ogroman broj posetilaca govori koliko su Beograđani zaintersovani za ovu temu i svoje zdravlje.

- Imao sam životnu sreću da sam kao dečji hirurg vrlo rano prepoznao da su prave životne vrednosti s jedne strane zdravlje, a sa druge briga o deci. Obe vrednosti su na ovom festivalu u prvom planu. Pre svega prevencija, koja je najvažnija u medicini, i zato je bitno da podsećamo ljude da mogu da utiču na svoje zdravlje i da je neophodno da ga kontrolišu - istakao je gradonačelnik.

RepublikaFoto: beograd.rs

On je rekao da je izuzetno važno i da se deca vaspitavaju da brinu o svom zdravlju.

- Vrlo je pozitivno što mališani na ovom festivalu donose svoje igračke i na taj način uče da brinu o svom zdravlju i da se ne plaše lekara. Strah koji već postoji, na ovaj način može da se smanji ili suzbije. To je za mene izuzetno važno kao dečijeg hirurga, ali i kao gradonačelnika. Dok sam bio direktor "Tiršove", pravili smo koncept kako ćemo sa decom da razgovaramo i kako da im olakšamo boravak u bolnici, razgovor sa lekarima - navodi gradonačelnik Radojičić.

Zoran Radojičić je pozvao Beograđane da dođu na Jesenji festival zdravlja, provere svoje zdravlje, razgovaraju sa stručnjacima i čuju nešto novo i interesantno što može da pomogne njihovom zdravlju.

Slavica Đukić Dejanović je istakla da je pozitivna slika festivala jer ima puno mladih posetilaca, što nije bio slučaj pre 10 godina.

- Posetioci koji dolaze na sajam daju doprinos prevenciji razboljevanja, a to je suština jakih i dobrih zdravstvenih sistema i boljeg zdravlja nacije - istakla je ministarka i podsetila da je do sada 350.000 građana posetilo taj festival zdravlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Ela

30.10.2019 20:28

To ste bezbroj puta dokazali do sada.

Stojkovic_NBG

30.10.2019 21:21

Naravno da je tako, grad veoma dobro vodi racuna.

saran

31.10.2019 06:02

Bilo bi dobro da se ostali gradovi u Srbiji ugledaju na Beograd.