Budite strpljivi, za danas planirane blokade u Beogradu

Autor: Kurir, Republika

Vesti

19.10.2019

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu, širi centar Beograda biće danas u svojevrsnoj blokadi, a brojne ulice povremeno zatvarane i saobraćaj zaustavljan.

RepublikaFoto: Tanjug
Terazije

Medvedev danas u Beogradu ima gust raspored zbog kojeg će prelaziti iz Novog Beograda u centar i obrnuto, s obzirom da posetu po sletanju na beogradski aerodrom započinje na batajničkom vojnom aerodromu, zatim ide u Palatu Srbija u samom centru Beograda, a potom prelazi u stari deo gde će govoriti u Skupštini Srbije i položiti vence na Groblje oslobodilaca Beograda. 

Medvedev će boraviti u Predsedništvu na Andrićevom vencu,  obići Kalemegdan a posetu u večernjim satima završiti u Novom Beogradui gde se u Centru Sava održava svečana akademija povodom 75. godina oslobođenja Beograda.

Na batajničkom Aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" danas će biti održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019" povodom 75 godina oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Režim rada GSP - a

Javni prevoz je planirao da tokom održavanja manifestacije uvede promene u funkcionisanju linija:

- Privremeno uvedena linija 22A (Palata Albanije - Trg Slavija) neće saobraćati
- autobusi sa linije 31L će saobraćati na relaciji Trg Slavija - Konjarnik.

Nakon vikenda čeka nas još izmena

Iz GSP-a javljaju da od ponedeljka slede promene na sledećim linijama:

Od ponedeljka 21.10.2019. godine do završetka radova na Trgu Republike vozila na linijama broj 24 i 26 će saobraćati sledećom trasom:
- u smeru ka Dorćolu: Trg Nikole Pašića - Dečanska - Braće Jugovića - Francuska i dalje redovnim trasama,
- u suprotnom smeru: Francuska - Trg Republike - Makednoska - Dečanska - Trg Nikole Pašića i dalje redovnim trasam.

Uspostavlja se privremeno stajalište "Trg Republike" u ulici Francuskoj, u visini scene "Raša Plaović" za linije 24 i 26.

Vežbi će prisustvovati državni vrh Srbije na čelu s predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić s gostom iz Rusije, premijerom Dmitrijem Medvedevom.

Na vežbi učestvuje preko 2.000 vojnika, više od 25 vazduhoplova i preko 100 borbenih i neborbenih vozila.

Prvi put će učestovati i podešaloni vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kao i ešaloni veterana, koji redovno učestvuju na ovim vežbama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading