Još jedna pobeda Srpskog telegrafa: Investitoru katanac na gradilište

Autor:

Vesti

16.10.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika pobeda Srpskog telegrafa! Posle našeg pisanja gradska građevinska inspekcija zatvorila nelegalno gradilište Miroljuba Aleksića, vlasnika "Alko grupe", u Diplomatskom naselju u Beogradu!

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ
Obaveštenje zakačeno na stub gradilišta

Građevinski inspektori juče su zapečatili gradilište u Ulici beogradski bataljon na broju 71, o čemu svedoče i fotografije Srpskog telegrafa.

Podsetimo, investitor radova je firma "Amasis" doo, koja posluje u okviru Aleksićeve "Alko grupe".

PRETNJE UMESTO ODGOVORA

- Tokom inspekcijskog pregleda nad građevinskim radovima u Ulici beogradski bataljon 71 utvrđeno je da je investitor radova "Amasis" doo bez prethodno pribavljenog odobrenja za izvođenje radova otpočeo sa izvođenjem građevinskih radova na uklanjaju dela porodično-stambenog objekta, kao i izvođenju radova na mašinskom iskopu na delu predmetne katastarske parcele - navela je gradska inspekcija u obrazloženju o zatvaranju gradilišta.

Ni tabla nije kako treba

Iako zakon precizno propisuje kako treba da izgleda tabla na ulazu u gradilište, Aleksić ni to nije ispoštovao, što potvrđuju slike Srpskog telegrafa.

Po slovu zakona sadržaj table ispisuje se na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom i mora da sadrži prikaz u koloru na 1/3 površine table u gornjem levom uglu. Na tabli mora jasno da piše broj i datum rešenja kojim je izdata građevinska dozvola, odnosno rešenje kojim se odobrava izvođenje radova. Takođe, treba da je jasno istaknuto ime, odnosno naziv investitora (adresa, telefon, sajt), kao i datum početka i rok završetka izgradnje objekta, odnosno izvođenja radova.

Podsećamo, Aleksić je bez dozvole srušio deo vile u Diplomatskom naselju u Beogradu, posekao drveće i bagerom prekopao dvorište, iako je tu kupio samo stan i garažu.

Srpski telegraf je dva dana pokušavao da dobije konkretan odgovor od Aleksića - da li za obimne radove koje izvodi na objektu i dvorištu ima potrebne dozvole, ali smo umesto toga dobili pretnje iz advokatske kancelarije koja ga zastupa.

Foto: ST/ D. KADIĆ

- Za radove koje izvodi vlasnik ima sve potrebne dozvole, ali niste vi ti kojima treba da referišemo šta radimo sa svojom privatnom imovinom. To je isto kao da nas pitate gde vozimo naš privatni automobil. Prestanite sa klevetama i uvredama jer ćete morati da platite veliku nadoknadu za to - zapretili su iz advokatske kancelarije.

ČINJENICE:

* Aleksić je, prema podacima iz Republičke direkcije za imovinu, kupio stan i garažu

* Kao vlasnik samo dela objekta on nema pravo da bez saglasnosti Vlade ruši ili menja bilo šta na objektu

* Država je i dalje vlasnik zemljišta na kome se nalazi vila, a imovinom raspolaže Direkcija za imovinu

* Posekao drveće i prekopao dvorište koje nije kupio

DRŽAVA VLASNIK DVORIŠTA

Kako je Srpskom telegrafu rečeno u Republičkoj direkciji za imovinu, Aleksić je u ovoj vili kupio stan i garažu za 401.501 evro, dok ostatkom objekta, prema našim saznanjima, i dalje raspolaže direkcija. To znači da je ostatak objekta, kao i zemljište na kojem Aleksić izvodi radove, i dalje u vlasništvu države. Prema zakonu on nema pravo da bez saglasnosti ruši objekat, niti da na njemu bilo šta menja bez odobrenja Vlade Srbije.

Foto: ST/ D. KADIĆ
Tekst potpisa

Tim povodom ponovo smo poslali pitanja Direkciji za imovinu, ali do zaključenja ovog broja odgovor nismo dobili.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading